Férfi G pont

A férfiak gyönyörgombja, a férfi G-pont

Mielőtt az igazságtalanság érzése felmerülne bennünk, jobb, ha tudjuk, hogy nemcsak a nőknek vannak ilyen meg olyan, U- és G-pontjaik a szeretkezés változatos élvezésére. Merthogy valóban bosszantó érzés, hogy nekik egyrészt ott van egy külön befogadó szervük az örömökre (de ne feledjük azért a gyerekszülés “gyönyöreit” sem), másrészt a szakirodalom alapján is legalább 4-féle orgazmushoz lehet szerencséjük, nem is beszélve az anális és a mellorgazmus lehetőségéről… és mindezek ellenére még panaszkodni mernek a kielégítetlenségről. Ha barátnőddel már igazi, tapasztalt felfedezők vagytok egymás testén, tettetek azért, hogy ő megismerje erogéntérképét, akkor itt egy új pont, amit meg lehet találni, csak éppen rajtad. Ez a férfi G-pont. (Az elnevezés a női G-ponthoz való hasonlóságból ered, nem Grafenberg felfedezésének tiszteletére.)

Hogy hol van, merre keressétek a G-pontot a férfin?

Nem kívül, ugyanis a prosztatáról, vagy más nevén dülmirigyről mint férfi belső nemi szervről van szó. Ez a kb. diónyi nagyságú mirigy különleges helyzetű és működésű, mivel simaizomból és mirigyállományból áll és mindennapos szerepe az ejakulátum váladékának a termelése, mely megteremti a megfelelő környezetet a megtermékenyítendő petesejt számára. Magának a gyönyör csúcsának az érzése is az, amikor a prosztata kilövelli termékét. Helyzetét tekintve a hólyagnyak és a húgycső körül található, s közelében futnak azok az idegek, amelyek felelősek az erekcióért.

A keleti gyógyászat és a szexualitást tanító írások megjegyzik, hogy a férfi testén a herezacskók és végbélnyílás közötti szakasz különösen érzékeny terület. Vannak, akik ezt a területet is a férfiak G-pontjának tartják, a kínaiak viszont Millió Arany-pontnak nevezik. Ennek a zónának az ingerlése amellett, hogy igen kellemes érzést nyújt, még hasznos is, ha a hosszan tartó, elnyújtott orgazmust szeretnétek elérni. Ezen a szakaszon fut végig ugyanis az ondóvezeték, melynek finom stimulálása késlelteti az ejakulációt.

A férfi G-pontját hogyan lehet izgatni?

Semmivel nem nehezebb megtalálni, mint a női testen, viszont azon sem kell túlzottan meglepődni, hogy az első próbálkozás nem lesz szó szerint kirobbanó élmény. A nők megszokták már, hogy olykor tesznek magukba valamit, de ez a befogadói szerep egy férfi számára merőben új, idegen, talán még ellenérzést is kivált. De ugye a szeretkezésben mindent lehet, amit a partnerek egyaránt szeretnének, és különös előnye, hogy semmi sem kötelező. Van, aki szereti, ha a hátsó fertályon kalandoznak a csaj fürge ujjai, mások idegenkednek ettől.

A férfi G-pontot tehát a végbélnyíláson keresztül lehet megközelíteni nagyon óvatosan, erősen síkosított ujjakkal, hogy öröm legyen az élmény, ne fájdalom. Könnyebben hozzáférhetővé válik, ha a lábaidat a mellkasodhoz közel húzod. A kitapintható diónyi mirigyet nem túl erős, de határozott nyomással, masszírozással lehet izgatni, melynek hamar meg is látszik az eredménye. A prosztatamasszázs következményeként a magömlés is más érzést nyújt, így hát a férfiakról is végül csak kiderül, hogy nem is olyan egyszerű lények, lehet nálunk is variálni az orgazmus jellegét illetően.