Vagina

Vagina monológok és dialógusok

A vagina, vagyis hüvely a női külső nemi szerv része. Irigylésre méltóan multifunkcionális. A vagina funkciója részben befogadni a hímvesszőt, hogy csatornába ágyazottan biztosítsa a hímivarsejtek útját a méh és a kilökődött pete felé, hogy egy új élet kezdődhessen. Ha pedig az új élet elkzdődött, akkor a vagina lesz szintén az a szakasz, ami a szülőcsatornát is részben alkotja, hogy a kisbaba világra jöhessen. Ha pedig nem kezdődik meg az új élet, akkor a vaginán keresztül távozik a méhfal nyálkahártyája minden hónapban.

Misztikus női mélység: vagina

A női ölek misztikus mélységű barlangja a vagina. Elnyel és gyönyört fakaszt – él ez a szakrális gondolat még mindig bizonyos kultúrákban. Élettani szempontból a nő külső nemi szervei közé tartozik ez a 6-10 cm hosszú, nyálkahártyával bélelt és simaizommal körülvett cső. A méreteit látva azonnal álljunk meg egy szóra: a férfiak többsége már-már komplexust fejlesztett ki magában azzal kapcsolatban, hogy nem elég nagy a pénisze. Mivel a vagina maga is korlátozott méretű, ezért ez a félelem alaptalan. Ha valamin múlik, az biztosan nem a hossz. A túl hosszú sem jó, a túl rövid sem – erre bliccelik el sokan a kérdés: a játékosságon múlik. De legalábbis az átmérőn.

Titkos erogén zónák a vaginában

Ugyanis a hüvely falában jóval kevesebb érzőideg található, mint mondjuk a csiklón vagy a mellbimbón, mint erogén zónán. Ezért van az, hogy sok nő frusztrálódik, ha azt hallja, hogy meg kell tanulnia a hüvelyi orgazmus, mert a klitorális orgazmus csak nagyon alap szint. A vaginát az emeli kitűntetett helyzetűvé, hogy bizonyos erogén zónák találhatók benne. Ilyen a G-pont vagy ilyen az A-pont is, amelyek izgatása sokkal mélyebb és hevesebb kéjhez jutattatja a nőket, mint a klitorisszal való játék. A G-pontból indított orgazmus felelős azért a jelenségért, amit női ejakulációnak neveznek. A prosztata kiválasztotta ondó távozásával ellentétben ez nem a vaginán keresztül ürül, hanem a húgycsövön keresztül.

Szeretkezésre hangolódva

A szexuális együttlét előfeltétele, hogy a nő befogadóképes legyen. Ha nem elég nedves a vagina, akkor mind a nőnek, mind a férfinak komoly fájdalmakat okozhat a behatolás, nem is beszélve a pszichés sérülésről. Ebből látszik, hogy milyen jelentősége van az előjátéknak. A ráhangolódást tehát nemcsak emocionális értelemben, hanem fiziológiai szinten is értjük, így lehet megteremteni a kellően kívánatos vaginát az egyesülésre. Persze a túl nagy izgalmi állapot sem optimális, hiszen ez esetben a vagina falának mirigyei által termelt váladék olyannyira síkossá teszi a hüvelyt, hogy a közösülés ingerszegény marad.