A beszélgetés elmélyítése: közös pontok keresése

A végső célunk, melyet a kommunikációban kitűzhetünk magunknak az az, hogy személyesebb kapcsolatra is sor kerüljön köztünk és a nő között.

A beszélgetés elmélyítése: közös pontok keresése, hogyan csináld

Ha egy nővel beszélsz, csak két valós tárgya van a beszélgetésnek: te és ő. Minden dolog, amiről beszéltek vagy hozzá, vagy hozzád, vagy mindkettőtökhöz kötődik valamilyen módon. Minél inkább felfeditek egymás előtt a belső érzéseiteket, annál mélyebb kapcsolatba kerültök. Minél jobb a kommunikációd, annál több időt akar majd veled tölteni a lány. A beszélgetés elmélyítésének három alapvető lépése van:

• Legyél nyílt, ha magadról kell beszélned

• Érd el, hogy ő is nyíltan beszéljen magáról

• Éreznie kell, hogy vannak közös kapcsolatok az élményeitekben, és hogy sok dologról hasonlóan gondolkoztok

A beszélgetés elmélyítése: közös pontok keresése, kezdd magaddal

Sok srác nagyon nagy gondba kerül, ha önmagáról kell beszélnie egy lány előtt. Az még oké, hogy a szüleiknek és a legjobb haveroknak többé-kevésbé őszintén tudnak beszélni, de egy lány előtt, akit pár hete/hónapja ismernek, ez nem mindig olyan egyszerű. Mikor felszínes dolgokról beszélünk, akkor még nincs gond: ki mit sportol, mit gondol a politikáról, kocsikról, filmekről, nőkről, stb. Ahhoz, hogy egy nővel bensőséges kapcsolatod legyen, meg kell tanulnod mélyebb dolgokról is beszélni. Sajnálom, ha haveroddal lejátszott sakkparti eredményéről vagy a jelenlegi politikai helyzetről akarsz beszélni a lánnyal, megteheted, de ez nem fogja egyidivé tenni a kapcsolatotokat.

Szóval, hogy kell ezt csinálni? Hogy beszéljen magáról nyíltan az ember? Mikor azt mondom, beszélj többet magadról, nem arra gondolok, hogy add meg a vércsoportodat vagy a magasságodat tized centiméter pontossággal. Nem ilyen felszínes dolgokra gondolok, hanem az alábbiakra:

• Mik azok a dolgok, amikért élsz-halsz, amiket szenvedélyesen szeretsz.

• Az álmaid, az életcéljaid

• A legjobb/legrosszabb dolgok, amik veled történtek

• A gyerekkorod, a családi életetek. Hogy neveltek téged a szüleid.

Írd le ezt a négy pontot egy papírra, és mindegyikről külön-külön beszélj legalább egy percet a tükör előtt! Nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Merj ezekről is beszélni! Sok srác van, aki gáznak érzi, ha a saját érzéseiről beszél, pedig nagyon nem az! Ha elkezded, rájössz, hogy hihetetlenül jó dolog a legbelső érzéseidről beszélni. Ahhoz, hogy őt teljesen megismerd, magadról is beszélned kell neki, ez nyilvánvaló. Semmit nem vesztesz azzal, hogy megosztasz neki valamit. Nagyon nincs is vesztenivalód, maximum annyi, hogy megkér, hogy ne állandóan a kedvenc sportodról beszélj neki.

A beszélgetés elmélyítése: közös pontok keresése, ő is mesélni fog

Ha mély érzésedet osztod meg egy lánnyal, az azt jelenti, hogy őszinte vagy hozzá, és éppen ezért ő azt fogja leszűrni, hogy magadhoz is őszinte vagy, és ő is megpróbál őszintén beszélni az érzéseiről.

Az, hogy beszélsz magadról, bátorítani fogja őt is, hogy merjen elmondani magáról olyan dolgokat, amiket amúgy nem merne. A szenvedélyeit, az ambícióit, a legjobb és legrosszabb élményeit, amik történtek vele. És ami a maradék 20 srác közül egyedivé tesz téged az az, hogy téged ismer. Nem csak azt tudja, hogy melyik partyn voltál ott múlt héten, vagy hogy melyik focicsapatnak szurkolsz. Rólad is rengeteg dolgot tud. És onnantól kezdve, hogy sokat tud rólad, nagyobb eséllyel veszi fel neked a telefont, és tudsz vele randit egyeztetni.

Tanuld meg most és mindörökre a korlátlan dumálás fortélyait és gyakorold élesben, hogy közben élvezed! Minden, amit még eddig nem tudtál egy lánnyal való beszélgetésről, most »itt«!