A sikeres rövid beszélgetések tudománya

Beszédművelés: nem a méret a lényeg

„Ismerkedem. Minden szép és jó, de mit meséljek?” – ugye ismerős? Van jópár kis történet a világ érdekes dolgairól, amit újra és újra haszonnal el lehet mesélni egy lánynak. Persze ilyenkor mindig haszontalan tudásnak tűnhet, de a nők imádják azokat a férfiakat, akik a világ izgalmas dolgairól számolnak be nekik. Gyűjtöttem néhány példát, amelyeket bele-bele lehet csempészni a beszélgetésekbe:

 •  Angliában az összes hattyú a királynő tulajdonában van
 • egyetlen papírt sem lehet 7-nél többször félbehajtani, legyen akármennyire nagy vagy vékony is!
 • egy bizonyos kagylófajta élete során akár többször is képes megváltoztatni saját nemét.
 • a világon több tyúk van, mint ember
 • a szövetségesek első bombája, amit a második világháborúban Berlin felett ledobtak, mindössze egyetlen elefántot ölt meg az állatkertben
 • a nők kb. kétszer olyan gyorsan pislognak, mint a férfiak
 • tüsszentéskor minden testi funkció megáll, még a szív is
 • a csiga mindössze egyszer párosodik életében
 • az ókori Kínában csak akkor fizettek az orvosoknak, ha a beteg meg is gyógyult
 • az emberek és a bonobo majmok az egyetlen olyan élőlények, akik a szeretkezést az örömszerzésért élvezik. (Persze nem egymással.)
 • világviszonylatban 23 %-a a fénymásolók elromlásának abból fakad, hogy emberek a feneküket fénymásolgatják

Ne ess kísértésbe!

A nők nem törekednek az elején arra, hogy megismerjenek közelebbről is egy férfit. Ők nem gondolnak azonnal a szeretkezésre, amikor egy ismeretlen pasit meglátnak. Miközben a párodat keresed, előbb el kell jutni odáig, amikor a lány készen áll, és ő is elérkezettnek látja az időt, nem szabad elsietni. Ilyenkor pedig a vágyát, igényét kell felébreszteni, hogy aztán azt ki lehessen elégíteni. Ám sokszor a kielégülés éppen a csábítás gyilkosa.

Természetesen az lenne az ideális, ha e kettő, csábítás és kielégülés, együtt lenne jelen, mialatt felébreszted a kielégülés utáni vágyat. Viszont te semmiképp se ess túl korán kísértésbe! A kísértés ősképe a paradicsomi alma. Minden kísértés eredendője az Édenben a kígyó volt. Tulajdonképpen mindent a lehető legjobban csinált annak érdekében, hogy az ártatlan Évát bűnbe csábítsa. Hogy is írják ezt az Ótestamentumban: a kert minden fájából ehetünk, csak a kert közepén álló fát nem szabad ízlelnünk, de még érintenünk sem, különben meghalunk.

Erre a kígyónak az volt a válasza, hogy úgysem fogtok meghalni, s ezt Isten is nagyon jól tudja. Amint esztek e fa gyümölcséből, szemetek kinyílik, olyanok lesztek, mint Isten maga. Megismeritek, mi a Jó és mi a Rossz! Az asszonyt csábította a lehetőség, hogy mindent tudó és okos lehet, ha eszik a fa gyümölcséből. Szakított hát a gyümölcsből és Ádámot is megkínálta. És a kígyónak lett igaza: „felébredtek”.

Hol másutt lehet a legnagyobb fejlődést elérni, mint egy szórakozóhelyen? Tudd meg, mit csinálj a szórakozóhelyen, ha dumálsz egy lánnyal és nem tudod, hogyan folytasd! A hétvégi Intenzív Ismerkedési Tréningen például azt is megélheted, amit eddig még nem: lesz bátorságod egy tucat lányhoz odamenni, akik közül mind azt várja majd, hogy vele akarj randizni!

Ha elméletben már vágod a témát, akkor most itt olvashatsz bővebben az Intenzív Gyakorlati Tréningekről.