A tökéletes első benyomás

„Nincs második esélyed első benyomást tenni” Hányszor hallottad ezt a kifejezést?

Ez igaz, ha tetszik, ha nem. Attól a pillanattól kezdve, mikor egy emberrel elöször találkozol, erős feltételezéseket vél rólad az alapján, ahogy kinézel. Rájöttem, hogy ez érvényteleníti az összes csodálatos dolgot, ami a belsődben van. De az az igazság, barátom, hogy mások a külsőddel találkoznak először – csak utána a belsőddel…

Úgy vélem, amikor valaki találkozik veled, három kategória egyikébe rak be:

  • 1. Átlagos benyomást keltesz (valószínűleg ilyen a legtöbb olvasó). Nem hagysz erős nyomot az emberekben. Lehetséges, hogy elfejeltenek, vagy elveszel a többiek tömegében. Azért megfelelőnek ítélhetnek a további beszélgetésre. Remélhetőleg hosszú távon be tudod pótolni a dolgokat.
  • 2. Negatív benyomást teszel. Az illető, akivel találkoztál, elhatározza, hogy minél kevesebbet akar veled kommunikálni. Nagyon nehéz, ha nem lehetetlen, hogy ezzel a személlyel kapcsolatot hozz létre.
  • 3. Erős benyomást teszel. Amerre csak jársz, észrevesznek az emberek. Nagyra becsülnek, és értékesnek tartanak. Ezen a ponton az emberek örülni fognak a figyelmednek.

Állj. Képzeld el, hogy belépsz egy szobába, és először találkozol saját magaddal. Melyik kategóriába tennéd magad?

Ha nem a harmadik kategóriába tartozol, nem csinálod elég jól. Miért rövidíted meg magad?

Gyakran találkozunk srácokkal, akiknek nagyszerű személyiségük van, és rendben van az életük. Ők sokat tudnak nyújtani egy nőnek, de egyszerűen nem tudják, hogy csinálják ezt erőteljes és vonzó módon. Ezen dolgok irányításával azonnal jobban érezhetik magukat a bőrükben, feltöltődhetnek magabiztossággal, és így drámaian nőnek az esélyeik.

Az első benyomások általában három dolgon múlnak: öltözködés, testbeszéd, hangszín.

Jó első benyomást akarsz kelteni? Azt akarod, hogy a nők észevegyenek, és sikeresen párt találj? Sikeres karriert, és társasági életet akarsz? Ha igen, figyelj erre a három dologra… és urald az első benyomás erejét!

A jó hír, hogy ezt a három területet könnyen fejlesztheted, és azonnal hozzá is láthatsz.

Az első dolog, hogy figyelj oda az öltözködésedre, és a hajadra. Ez a terület a külsőségekről szól.

A második a testbeszéd. A te testbeszéded mit árul el rólad?

Erőt és magabiztosságot sugárzol? Miért nem?

Emeld fel a fejed, nézz az emberek szemébe végig. Mindig tartsd a tekinteted egy másodperccel tovább, mikor valakinek a szemébe nézel.

Sose nézz le, vagy elfele, ha valaki hozzád beszél, még akkor se, ha egy kicsit ijesztő. Ez a gyengeség egyik jele. Figyelj erre, és hagyd el ez a rossz szokást.

El tudod képzelni, hogy olyan domináns emberek, mint Arnold Schwarzenegger vagy John F. Kennedy ilyet csinálna? Soha!

Másik jellemvonás, ami közös ezekben az emberekben, hogy a mozgásuk megfontolt és magabiztos.

Egy CEO-t sosem látsz, hogy a körmét rágja, idegeskedik, vagy széles karmozdulatokkal artikulálja a beszédét. Maradj nyugodt, hűvös, és összeszedett. (CEO – ügyvezető igazgató)

Kerüld el ezeket a dolgokat: mindig zsebrerakott kezek, a hajad folyamatos igazgatása, gallérod húzgálása, az idő ellenőrzése percenként, és vakarózás.

Legyél olyan pontos, mint a tudósok, amikor a testbeszéded használod.

Végül, a hangod. Dadogsz olyan szituációkban, amikor egy kevéske nyomás is van rajtad? Vagy férfiasságot, határozottságot sugárzol a lassú és egyenletes beszédeddel?

A gyenge hang biztos jele az alacsony önbecsülésnek. Csavard fel a hangerőt, és tedd magad hallhatóvá!

Amikor első benyomást teszel, ne felejts el mosolyogni. Ez segít barátságossá, magabiztossá, és megközelíthetővé tenni. Az emberek jobban jobban akarnak majd beszélni veled, ha érzik, hogy barátságosan fogadod őket.

A három terület fejlesztésével jó úton leszel a sikereidhez.

(by Memphis)