Akadályok és visszahúzó tényezők

A múlt árnyéka gyakran nagyon erősen tudja befolyásolni az embert. Nevezzük nevén ezt az árnyékot: a barátaid. Visszahúznak, mert a saját gyengeségeiket látják benned.

Sok embernek nem fog tetszeni, mikor indentitást változtatsz és megváltozol. Lehet ez külső vagy belső tényező, de a legtöbb közeli ismerősöd ellene lesz. Azt fogják mondani, hogy ez nem te vagy. Hogy ez nem illik hozzád. stb.

A legtöbb túlsúlyos ember mikor sikerrel végez egy diétát és lead több tucat kilót, elveszti „barátainak” nagy részét. Miért? Mert mivel a hasonló emberek vonzzák egymás társaságát így valószínüleg a barátani is túlsúlyosak voltak. Na ha most ők nem adtak semennyit, nem hogy tucat kilókat így hősünk már oda nem illik be. A többiek bármikor ránéznek, azt látják, hogy ők még mindig nem voltak képesek változni és lefogyni. Ezért inkább elkerülik a vele való találkozást.

A nőkkel való tanuláshoz u.e tartozik. Mikor inkább elmész ismerkedni, ahelyett, hogy a korábbi haverokkal számítógépeznél vagy egy LAN-parti csapnátok, hirtelen „áruló” leszel.

Ezekkel az akadályokkal nem szabad fogalakoznod, mert mind csak vissza akar húzni az unalmas, izgalmaktól mentes SEMMILYEN életbe! Ez egy olyan út, aminek az elején csak te vagy! Meg mégis, milyen barát az, aki ha te megváltozol, már nem a barátod?

Változásod alatt új embereket fogsz vonzani magadhoz. Mert a hasonló anyag a hasonlót vonzza. Olyan emberekkel fogsz megismerkedni, akik szintén változni akarnak, vagy már sikerült is nekik. Akik nem visszahúznak és lenéznek, mert változni akarsz, hanem segítenek és támogatnak, hogy továbbjuthass, hogy nőjj. És itt alakulnak ki az igazi barátságok.

A régi baráti köröd pedig akkor fog jobban elfogadni, mikor egy hosszabb idő után találkozol velük és látják, hogy te tényleg teljesen megváltoztál és más vagy. Akkor jönnek a kérdésed, hogy hogyan csináltad. Addig amíg ez nem történik meg, addig tarts ki!