Az első három perc

Ez a cikk kifejezetten kezdőknek szól. Haladóknál a megszólítás már máshogyan zajlik le legtöbbször.

A nők az első három percben fogják eldönteni, hogy vonzó vagy-e a számukra, s ezért fogjuk részletesen venni ezt a kritikus időszakot. Alább néhány saját elképzelésem olvasható, ami segíteni szokott a félelmem leküzdésében.

Az első három perc, szólítsd le azonnal

Amint meglátsz egy nőt, oda kell menned, abban a pillanatban, amint eldöntötted, hogy vonzónak tartod. Ha 5 másodpercnél tovább habozol, akkor egyre inkább teret engedsz a negatív gondolatoknak. Ne adj esélyt az elmédnek arra, hogy meggyőzzön arról, miért fog az ismerkedés elbukni. Ha hagyod, ez felerősíti az összes negatív okot, hogy miért ne szólítsd meg, míg végül meghátrálsz. Valamint, ha mégis odamennél olyan idegesen, vagy bénán szólítanád le, hogy beégnél, s ez tökéletes anyagot szolgáltatna arra, hogy azt mondd: „látod, megmondtam, nem vagyok jó a nőknél.”

Már csak egyedül azáltal is fejlődni fogsz, ha megtanulod, hogyan kezeld a félelmet. Higgy hát jobban, s gyakorolj. A gyakorlati alkalmazások nélkül nem fogsz túl messzire jutni.

Az első három perc, hadd oldjam meg minden közeledési félelmedet

Megközelítésnél a kulcs, hogy az egészet apró lépésekre bontjuk le. Találd ki, számodra mit kényelmes megtenni, majd lépj eggyel tovább, hogy épphogy kikerülj a komfortzónádból. Ha nem érzed magad kényelmetlenül, vagy félszegül, nem is fogsz fejlődni. Például, ha úgy érzed, hogy túl nehéz azzal kezdeni, hogy odamész egy lányhoz és megkérdezed a véleményét valamiről, akkor ehelyett találd ki, hogy mi az, ami kényelmes a számodra, pl.: megkérdezni tőle az időt, majd egy lépést tenni előre, pl.: megkérdezni az időt, majd kikérni valamiről a véleményét. Ez közelebb visz téged a célodhoz, ami a célzott megszólítás.

Szóval, ha kényelmes megkérdezned az időt, de véleménykérő megszólítást kezdeményezni nem, akkor közepes szintet érhetsz el. Ehelyett, menj oda, kérdezd meg a nőtől az időt és bókolj neki valamire. Érdemes ezt hússzor megismételni ismeretlen vonzó nőkön. Idővel, ha ezt teszed, garantálom neked, hogy nem fogod többé kellemetlenül érezni magad, amikor – megszólítasz egy nőt..

  • kényelmes
  • megkérdezni az időt
  • idő + bókolás
  • kényelmetlen
  • véleménykérő megszólítás

Mondjuk, hogy megcsinálod 20 alkalommal, most már természetes a számodra, folytasd hát a munkát, hogy közelebb kerülj a célodhoz; csináld újra. Most menj oda egy nőhöz és azonnal kezdj bókkal, függetlenül attól, hogy megkérdezed-e az időt. Tedd ezt 20 alkalommal. Most már meg lehetsz elégedve ezzel, egy véleménykérő megszólítás már kivitelezhetőbbnek tűnik. Elérted a célodat.

Az első három perc, mentségek és felvetések

Minden srácnak állandóan lesznek mentségei, hogy miért nem kéne megszólítani a lányokat. Egy kifogás sem jogos, hacsak nem visel a lány menyasszonyi ruhát. A leggyakoribb mentségek, amiket hallok: „Ez a lány, nem nekem való. Plázacicának/foglaltnak/barátságtalannak néz ki.” – más szóval a srácok feltételezéseket gyártanak valakiről, mielőtt még megismernék az illetőt. Ugyanez van a társaság férfi tagjaival is: általában a félelmetesen kinéző fickók ténylegesen a leggyávábbak.

Sok helyzetben, amit láttam, volt egy magas, vagy egy izmos férfi, és az idő nagy részében egy „szelíd óriásként”, vagy egy „mackóként” lehetett rá tekinteni.

A megoldás? Kitartás.

Minél tovább maradsz egy társaságban, annál több esélyed lesz arra, hogy megállapítsd, vajon azon sztereotípiák szerint cselekszenek-e, mint amiket előzőleg hittél róluk. Sokszor a további cselekedeteiket az fogja meghatározni, hogy hogyan tekintesz rájuk. Tudják, hogy az emberek általánosságban, bizonyos dolgokat feltételeznek róluk (pl.: ellenségesek, felvágósak, félénkek), de neked megvan az erőd arra, hogy mindezt elutasítsd.

Egy jó barátom, a legkedvesebb, legszívélyesebb és legkevésbé ijesztő srác, akit ismerek, de úgy néz ki, mint egy gengszter. Évek alatt rengeteg ember rémült meg tőle, minden ok nélkül, még akkor is, miután megismerkedtek vele. Ő tudja ezt, s ha akarja, előveheti a „rémisztő vagány fickó” képét, s időnként él is vele, hogy ilyennek gondolják őt és használja csupán viccből is, hogy összezavarja a fejeket.

Mint sok lány, aki felvágós a kapcsolatba lépésetek kezdetén, ha normálisan kezeled őket, s nem esel bele a csapdába, úgy fogod látni, hogy normális, kedves emberekké válnak olyan tíz percnyi beszélgetés után.

Fejleszd magabiztosságodat és legyen néhány bármikor bevethető trükk a tarsolyodban, hogy bárhol és bármikor képes légy lazán odamenni ismeretlen lányokhoz! Bővebben az Intenzív Gyakorlati Tréninghen tanulhatsz erről! Jelentkezés itt »»