Az érdeklődés felkeltése

Az olyan hangos helyeken, mint a diszkó, akár 200 különféle hang is szólhat egy időben. A zene, a beszélgető emberek, a csöngő telefonok, az összetörő üvegpoharak mind példák a háttérzajra, melyek akadályozzák, hogy hatékonyan közeledj egy lányhoz.

Az agyunk csupán egyetlen hangra tud hatékonyan odafigyelni egy adott időben, s a többi hangot ilyenkor háttérzajként érzékeljük. Amikor az emberek beszélgetnek egy klubban, te odaállhatsz mögéjük és felajánlhatsz nekik százezer Forintot, hogy azonnal megforduljanak, s az esélyed arra, hogy meghalljanak elég csekély lesz, hacsak nem érinted meg őket, szemkontaktust nem teremtesz velük, nagyon hangosan nem beszélsz, vagy a nevüket nem mondod. Mindezek eszközök arra, hogy eredményes legyél, továbbá, hogy behatolj a személyes terükbe.

Az érdeklődés felkeltése, először figyeljenek rád

A megszólítás első másodpercében a társaság közepére állni és kényelmetlen helyzetbe hozni az embereket a jelenléteddel, amiért kis távolságot tartasz, mindig meg fogja szakítani őket a mondandójukban. Odalépni a csoporthoz, betörni a terükbe, szemkontaktust létesíteni, megszólalni, majd egy másodperccel később visszalépni egy elfogadható távolságra, meg fog menteni téged a zavarodottságtól, így a viselkedésed első fele elveszik a távolság miatt. Gyakran, ha nem vesznek észre azonnal, vagy egy beszélgetés közepén vannak egymással, csak akkor jönnek rá, hogy ott vagy és hozzájuk beszélsz, amikor befejezed a mondandódat. Így gyakran meg kell ismételned az elejétől az egészet, s ez felkészületlenné tesz, mivel fent kell tartanod ugyanazt a lelkesedést, mint kezdetben. Ráadásul idővel untatni fogod a társaságot, amikor ismételni kezded a mondandód második felét, amit már eleve hallottak. Ez megnehezíti az egész kapcsolatodat velük, s a célod pedig az, hogy a számodra megfelelő nő megtalálását megkönnyítsd, ne nehezítsd.

Ezért fontos, hogy lassan, hangosan, nyugodtan és kimérten beszélj. Így aki csak pár másodperccel a megszólításod után kapcsolódik be a beszélgetésbe, az is tudni fogja, hogy mit mondasz.

u.i.: Gyakorolj! Igaz, egyedül mindig sokkal nehezebb, hisz nincs visszajelzés egy külső szemlélőtől és hamar feladod, ha csak kudarc ér! Együtt könnyebb és ha igazi csapatban élvezetes a fejlődés! Rád is vár ez a csapat részleteket itt olvashatsz »»