Beszélgetések kezdeményezése I.

A semmiből is lehet jó beszélgetést kezdeményezni. A rossz hír az, hogy ez egy képességen múlik, a jó hír az, hogy a dolog tanulható. Nem kell semmit memorizálnod, csak pár dolgot kell tisztán látnod.

Beszélgetések kezdeményezése, az alapok

Ha úgy mész oda, hogy nem kérdezel, hanem állítasz valamit, az mindig sokkal erőteljesebben hat. Nyugalmat sugároz. Gondolj bele, a haverokkal egy kötetlen beszélgetés során sokkal kevesebb kérdést tesztek fel egymásnak, állításokban beszéltek. A kérdés gyakorlatilag az információszerzés udvarias formája, de ami udvarias, az egy keretet is ad ennek az egésznek. Sokkal kötöttebb, kínosabb lehet a beszélgetés, ráadásul úgy hat, mintha valamit elvárnál az udvarias hangnemért cserébe. Az állítások ezzel szemben magabiztosságot, talpraesettséget tükröznek.

Az állításokkal több témáról is beszélhetsz vele, mivel különleges és bizarr kérdések gáznak tűnhetnek, miközben pár állítással máris át tudsz hajózni az adott témára.

• Például, ha egy lánnyal pár percig beszélsz egy bárban, és ezt mondod neki: „Szeretek oliva bogyót tenni az üdítőmbe. Mikor gyerek voltam, mindig megettem először a bogyót, és csak utána ittam meg, ami benne van.”, az sokkal érdekesebb, mintha szimplán megkérdeznéd, hogy szokott-e oliva bogyót tenni az üdítőjébe. Tehát ebben (és sok más) esetben a kérdésfeltevés gáz, míg az állítás érdekes.

• Minimalizálnod kell a kérdések számát. Eleinte több kérdést kell feltenned, hogy gördülékenyebbé váljon a beszélgetés, de minél hamarabb minimalizálnod kell a kérdések számát, így nem maradhat meg benne, hogy egy interjún agyon faggatták, hanem hogy egy sráccal kötetlenül beszélgetett, és remekül érezte magát.

• A „cold-reading” egy olyan fogalom, mely azt jelenti, hogy a lányról úgy tudsz meg sok információt, hogy konkrétan nem is mondta ki. A cold-reading a mi szemszögünkből nézve arra jó, hogy ne tegyél fel kérdéseket, hanem inkább figyeld a lány gesztusait, és állításokat fogalmazz meg.

  • Ahelyett, hogy megkérdeznéd, hogy hova valósi, mondd azt, hogy: „Nekem úgy tűnik, hogy pécsi vagy”.
  • Ne kérdezd meg, hol dolgozik, hanem mondd azt, hogy: „Kreatív lánynak tűnsz, biztos érdekes munkád van.”.
  • Ne kérdezd meg, hogy mióta ismerik egymást, mondd helyette azt, hogy „Nekem úgy tűnik, mintha évek óta ismernétek egymást, és legjobb barátnők lennétek.”

A cikk következő részét itt találod: Beszélgetések kezdeményezése II.

u.i.: Nem tudod, hogyan kezdeményezz beszélgetést online? Mit írj a lánynak első levélben, hogy válaszoljon? Bővebben az egyetlen hatékony módszerről itt olvashatsz »»