Bizalom

Hogyan kelts vonzalmat és hódítsd meg álmaid nőjét? Érdekel, hogy nekem (a béka segge alól) és sok más férfinak hogy sikerült? Ha igen, akkor nézd meg ezt az ebookomat mindenképpen!

Termékeny táptalaj a személyközi kapcsolatokban: a bizalom

Amikor bizalomról beszélünk, egyfajta emocionális, egzisztenciális vagy éppen intellektuális szintű önként vállalt függőségről szólunk. Ha pedig függőség van, akkor a bizonyos fokú kiszolgáltatottság érzésének is lennie kell. Ha pedig valaki kiszolgáltatott, akkor igencsak sebezhető. Nem csoda hát, hogy egy-egy csalódás és kudarc után olyan nehéz újra bizalmat adni a másiknak. A bizalom nagyon törékeny, ha egyszer megsérül nagyon nehéz újra felépíteni. Ezért nagyon fontos az ismerkedésben és a párkapcsolatokban is a bizalom stabilitása.

A bizalom anatómiája

Egyszerű a képlet: minél több negatív tapasztalattal gyarapodik valaki, annál komorabban tekint előre és annál kevésbé fog megbízni még azokban is, akik tisztességes szándékkal közelítenek felé. Sőt még egy önvédelmi reflex is kialakul bennünk: analógiásan ráhúzzuk ezt az élményt minden továbbira. Így érjük el, hogy sokkal nehezebbek adjuk oda a toldozott-foldozott bizalmunkat bárki következőnek.

Ez a téma teljesen kézenfekvő magyarázatot ad arra, hogy a bizalom a csajozásban miért nagyon kényes téma és miért kell különösen nagy hangsúlyt fektetni a biztonságos bizalom megalapozásának. Miért találkozni annyi tüskés páncéllal a csábító smink és falatka ruha alatt, amikor egy szórakozóhelyen gyanútlanul odamegy az nőkkel való ismerkedésben nem túl jártas férfi.

A nők, elsősorban a gyönyörű nők hozzászokhattak már ahhoz, hogy megannyi férfi próbálkozik be náluk estéről estére, de mind ugyanolyan. Ugyanannyira nem bizalomgerjesztők. A nők, ha csak a legkisebb gyanú is felébred bennük azzal kapcsolatban, hogy a férfinak pusztán a testük kell egyetlen éjszakára, akkor azonnal hárítanak és finomkodás nélkül adják ki a férfik útját.

Féltve őrzött bizalom

bizalom a párkapcsolat alapja, viszont azt is a bizalom elvesztésétől való félelem (főleg konfliktuskerülő és társfüggő embereknél) mozgatja, amikor a hallomásból ismert borzasztó kapcsolatok rendületlenül tartják magukat. Mivel a bizalom mindig egy döntés eredménye, ami együtt jár a kockázatvállalással, ezért a belefektetett energia miatt sokan inkább kitartanak valami megszokott mellett, mint hogy a csalódásukat maguk előtt is bevallva új életet kezdjenek. A bizalom ezzel az őszinte vallomással azonnali hatállyal sérül. A bizalom visszaszerzése pedig soha nem lehet teljes értékű. A hegek ott maradnak, még ha a seb be is gyógyult.

Legyen szó a bizalomról a párkapcsolatban, bizalom a csajozásban vagy akár a munka világában, ahogy fent írtuk: hozzáállást is jelent. Már a pszichoanalitikus fejlődés-lélektani szakaszok is azzal indulnak, hogy vajon a csecsemő képes-e megteremteni elsődleges gondozójával szemben az ősbizalmat.

Ebben a hozzáállásba beletartozik a másik személybe vetett hit, illetve az ennek tükrében viselkedés és érzelmi irányulás. A bizalom olyan komplex érzés és viszonyulás, amit főleg két ellentétes erő tart mozgásban: az embernek szüksége van arra, hogy biztonságban érezze magát, de ez csak ideig óráig tart, mert utána azonnal ki akarja élni a bizonytalanság iránti vágyát. Így tudja fenntartani a bizalom iránti szükségletét.

Vonzó személyiség bizalmat kelt

PUA.HU Tréningeken is alapvető szempont, noha nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ahhoz, hogy bizalmat építs és ébressz másokban, vagy te magad is bízni szeretnél, magadnak is megbízhatónak kell lenned. És nem szóval, hanem gondolattal, tettel, egy egész hiteles élettel. Az oktatáson ezt tanulhatod meg és fejlesztheted magas szintre.

Ugyanis, ha a bizalomra akarod építeni – márpedig mi másra – a kapcsolatot, akkor neked kell ebben élen járnod. A nők féltik magukat, teljesen érthető okokból. El akarják kerülni a szégyent és a megalázottságot, ezért viszonyulnak minden hímnemű lényhez kezdeti bizalmatlansággal.

Azonban a vonzó férfiak tulajdonsága, hogy a bizalom építése tudatos folyamat eredménye náluk, ami nem holmi érdekhajhász manipulációból fakad. Szem előtt kell ugyanis tartani, hogy nemcsak a bizalom adása is egyfajta önként vállalt felelősség, hanem a bizalom elfogadása is. Vigyázni kell rá, hiszen nagyon törékeny.

Ha úgy közelíted meg a lányokat, hogy teljes magabiztossággal bízol magadban és benne, és a helyzetben, hogy megismerheted, akkor ő sem érzi átverve magát. A nyílt és őszinte hozzáállás a legegyenesebb út a bizalom építéséhez. A bizalom tisztességes játék, aminek íratlan játékszabályait a felek betartják. És a bizalom visszaszerzésének is ez az útja, ha valamilyen oknál fogva csorbát szenvedett.