Bók, bókolás

A bókolás művészete

A bókolás tulajdonképpen verbális simogatás. A nőket ezzel is nagyon lehet szeretni. Ez mindenkinek jól esik, és vonzalmat kelt irányodba, ha nem mesterkélt, hanem spontán és őszintén szalad ki a szádon. Ha a bókok azt sugározzák, hogy ezt te egy listából betanultad, otthon tükör előtt gyakoroltad és az egyes szituációkat előre fejben kidolgoztad, hogy majd hol lehet elhinteni egy-egy ártatlannak vagy egészen direktnek szánt bókot, azzal könnyen visszatetszést válthatsz ki a lányokból.

Ha azonban a bókok természetes könnyedséggel, lazasággal bukkannak fel, hiába vagy nagyon célirányos, mégis a szemtelen magabiztosságoddal máris megnyerővé válasz. Megfelelően bókolni tudni kell. Ehhez nem elég kliséket bemagolni, majd megpróbálni alkalmazni. Persze ha nem jön az isteni szikra, akkor lehet tanulni, majd egyedivé csiszolni. A “hogyan kell jól bókolni” kérdés kulcsfogalmai a természetesség, őszinteség, egyediség. És persze nem árt, ha van mögötte némi szenvedélyesség is, ettől lesz még hitelesebb a női fülek, pláne szívek számára.

Bókolni tudni kell!

A megfelelő bók, mindig a helyzettől és a célszemélytől függ. Bizonyos lányok ugyanis fenntartás nélkül élvezik és elfogadják a bókokat, mások viszont hamar lepattintanak, mert már ezerszer hallották, és mivel nem tudtál semmi érdekessel előrukkolni, el is taszítanak. Hogyan kell tehát bókolni? Van néhány alap bókolási tanács, melyek kifinomultabbá teszik ismerkedési képességeidet. Például ne dicsérj Napnál is világosabb, egyértelmű dolgokat, főleg, ha az a külsejével függ össze. Képzeld el a nő helyzetét: amúgy is szép, amúgy is sokan halmozzák el bókjaikkal és még tőled is csak azt hallja, hogy szép a szeme, meg szép a haja. Unalmas. Ha azonban olyan elemet választasz bókként, ami létezik benne, de nem annyira szembetűnő, akkor már felfigyel rád. Ha másért nem, hát azért, mert látszik ebből, hogy áldoztál rá időt, hogy jobban megismerd, megfigyeld. És ne csak mindig állíts. Ha nem vagy tolakodó, jó, ha azt is elmondod, hogy miért tetszik neked ez vagy az.

Mert, miért is fontosak a bókok? 

Jellemzőjük, hogy hosszasan időznek annak a fejében, aki kapja őket. Így “kötöd” magadhoz a csajt. A bókolás egyfajta jutalmazás: vagy azért hasznos számodra, mert a lány érdeklődik és ezzel jutalmazod, vagy azért, mert még csak kerülgetitek egymást, de ha bókolsz, akkor a vonzalom előbb-utóbb feléled benne. Ezért fontos, hogy mindig a megfelelő bókot válaszd az akcióhoz.

A tisztán külsőre irányuló bókokat a kapcsolat elején érdemes mellékvágányra helyezni, ám egy évek óta tartó párkapcsolatban nem jársz rosszul, ha megdicséred barátnőd még mindig kívánatos külsejét. De azt sem szabad egyik férfinak sem elfelejteni, hogy a lányok mennyire szeretnek tetszeni. Egy új haj, egy új ruha, egy vadító fehérnemű nem a sarki zöldséges miatt kerül a ruhatárba. De azt se felejtsük el, hogy a lányokban olykor felmerül a gondolat: biztos csak a testemért szeret. Ha meg-megdicséred eszét, kreatív, jó ötleteit, és mutatod, hogy el is gondolkozol azon, amit mondott, azzal már komolyan behízelegted magad kegyeibe. Ha pedig szerelmeskedésuális teljesítményéért jutalmazod egy-két szerelmes bókkal, borítékolhatod, hogy már csak szinten tartás végett is meg akar felelni neked.

Hogyan lesz bókjaidnak sikere?

A fenti bókolási jótanácsok mellett még egy technikát bevethetsz: képzeld magad a nő fejébe. Mit szeretne hallani? És mi az ezek közül, amivel te magad is azonosulni tudsz, mert számodra is fontos? Ha megvan, ne hallgasd el. Így kvalifikálhatod is a lányt, vagyis a bókokba saját “elvárásaidat” építheted, nyilván olyasmiket, amiket már feltételezel róla.

A “hogyan kell jól bókolni” témakörhöz még hozzá tartozik az is, hogy ez egy kommunikációs játék. Ha nyíltan dicsérsz, érdektelenné válasz. Azonban, ha bókolsz, de valamennyire visszavonod, azzal kizökkentetted elvárásaiból és pimaszságodra felfigyel.

Másrészt a túlnyomulás a vonzalmat ki is olthatja, ezért éri meg kicsit relativizálni a bókolást. Persze sose legyél sértő, a nő tisztelete alapkövetelmény.

Poénnal, humorral élni segít az ismerkedés stresszén, feszültségén oldani. Ugyanezt az eszközt kell segítségül hívni akkor is, ha a lányt őszintén zavarba hozza a bókod, nem tudja megfelelően lereagálni és csak a kínos csendet értétek el. Dobj be valamit, amitől lehet nevetni, ez felülírja a helyzetet, ha már nem úgy sikerült, mint szántad.

Ne feledd: a lányok szeretik, ha bókokkal simogatják őket, de lehet, hogy eddig meg sem kapták, amennyi járt volna nekik.

Add meg nekik akkor, amikor nem is várják! Ha ki akarod próbálni magad az éjszakai és a nappali csajozásban is, akkor ne habozz, itt a Te lehetőséged! Bővebben »»