Cold reading

Az univerzum titkos üzenete mint cold reading?

A vonzalomkeltés arról szól, hogy megnyerjük a másik ember felénk irányuló pozitív figyelmét, érdeklődését, kíváncsiságát. Ez nemcsak a csajozás ingoványos talaján fontos kérdés, hanem általában a mindennapokban is találkozhatunk jelentőségével, legyen szó egy hivatali ügyintézésről, avagy álláskeresésről. A vonzalomkeltés érdekében bevethető ismerkedési technika lehet a cold reading. Hogy ez mi? Eredetileg egy specifikus kommunikációs és kombinációs forma, amely speciális technikáit illuzionisták, spiritualisták, médiumok használják akár tudatosan, akár öntudatlanul. A témának alapirodalma Ian Rowland illuzionista kiadványa a The Full facts Book of Cold Reading, amelyben számos technikát is elmagyaráz a nagyközönségnek.

Használati utasítás a cold readinghez

A cold reading lényege, hogy töredékinformációkat leolvasva a másik emberről összeáll bennünk egy kép, melyet óvatosan hozunk a másik tudtára úgy, mintha csak valamilyen transzcendens erő szócsövei lennénk. Azzal, hogy részletes információkat szerez a cold reader-techinkát alkalmazó férfi a lányról, megteremti azt az illúziót, mintha jóval több információ birtokában lenne adott témában, mint egy átlagos idegen.

Tudj meg még többet a cold reading alkalmazhatóságáról VALÓDI gyakorlati példákon keresztül! Ha cold readerré akarsz válni, olvass tovább!
Látszólag több az információja, mint ahogy az a valóságban van. A gyakorlott cold readingben fontos, hogy előismeret nélkül vágunk neki az információk leolvasásának és az abból leszűrt következtetéseknek, nem pedig a haverok beszámolóit vagy a lány barátnőiből kiszedett információkat mozgósítjuk.

Ha nem tudunk semmit a másik személyről, milyen fogódzóink vannak?

A testbeszéd, a kor, a ruházat, a hajviselet, a nem, a vallás, az etnikum, a műveltség, a beszédstílus és a származás mind-mind fontos információkkal látnak el adott, pontosan körülhatárolt témában, melyben a cold reading zajlik éppen. Tulajdonképpen az így gyűjthető információk arra épülnek, amelyek a szocializálódási folyamatunk során sztereotípiaként és kategorizációs képességként belénk ivódott. Az első benyomás minden ember számára egyfajta előzetes ítélet jelent. Ez alapján a könnyebb helyzet- és személykezelés miatt soroljuk be valamilyen csoportba az illetőt. A cold reading során is ez működik, csak itt valamilyen célból (pl. ismerkedés) nekünk kell aktívan kimondanunk a meghallott információkat.

A cold reading technikái és a belőlük szerezhető információk tehát a nagy valószínűségű találgatásokon nyugszanak adott témakörben. Van egy nyomsáv, amelyen halad a cold reader. A kijelentésre adott hallgatói visszajelzések szűkítik az irányt vagy jelzik, hogy érdemes egy gyors témaváltással valahova áttérni, mert vakvágányon haladunk. Ha jó az irány, a lány által kihangsúlyozott információkból lehet továbbépítkezni.

Milyen szükséges feltételei vannak egy cold readingnek?

Kell egy alany, kell az alany együttműködése és kell a cold reader, aki a szerzett implicit adatoknak formát ad. De a főszereplő így is úgy is a lány marad, aki az üres kijelentéseket tartalommal és jelentéssel tölti meg az azonosulás verbális és nonverbális reakciói által. Hiszen az ember olyan, hogy szereti, ha vele foglalkoznak. Alapkérdés, hogy ki vagyok én és mi a feladatom, mi a sorsom. Természetes hát, ha valaki olyannal kerül össze, aki látszólag hatalmas, misztikus tudással is rendelkezik, hogy vonzalmat kelt. A lány majd lelkesen igyekszik saját életéhez kötni az elhangzó információkat. Nem mellékes az sem, hogy egy férfi, aki látszólag ennyire jó megfigyelő, ennyire sok titkos tudással rendelkezik, nagyon is vonzó kilátás egy nő számára.

Hogy milyen technikák vannak?

Mivel a cold reading azt a hatást kelti, hogy többet tud az adott témáról vagy a most megismert személyről, mint egy átlagos idegen, ezért egyfajta bensőségességet, megmagyarázhatatlan bizalmat ébreszt a nőkben. Így ébred fel a vonzalom egy “engem ismerő régi ismerős iránt”. Hatásfokozás érdekében a lány tenyerét is eszközként használhatjuk, ezzel máris “mélyítve” a bizalmi kapcsolatot, hiszen mindenféle előkészítés nélkül máris megfogtuk a kezét és simogathatjuk a tenyerét.

Próbáld ki a gyakorlatban, mennyire veszik a lapot a lányok, ha cold readinggel kiolvasod “jövőjük” egyetlen pillantásból! Gyakorlás kell, de az elején segítünk! Hol és mikor? Olvass tovább a részletekért!

Bevezető tréning
2019.04.07.
Intenzív gyakorlati tréning
2019.04.13.
Bevezető Tréning
2019.04.27.
Intenzív gyakorlati tréning
2019.05.18.