Depresszió kezelése

A depresszió kezelése életed legjobb döntése

Ugyan a köznyelvben igen elterjedtté vált a depresszióval való megbélyegzés, mégis le kell szögezni, hogy az igazi depresszió egy pszichiátriai betegség, amelynek nagyon különböző súlyosságú és típusú fajtái léteznek, melyek kezelése szakemberek feladata, nem ritkán gyógyszeres beavatkozással együtt.

Depresszió? Én biztosan nem…

Viszont a depresszió, mint hétköznapi fogalom mindenki életében hagyott már nyomokat. Kilátástalanság, csüggedés, indokolatlan szorongás, bénító félelem, önértéktudat csökkenése és értékvesztés. Sokszor a nagy kihívások miatt tehet egy idő után összeroppantja az embert, máskor egy párkapcsolati sérelem, kudarc az, ami komoly depresszív állapotot idéz elő az egyénben. Aki ebbe a létállapotba csúszik általában könnyen veszti el érzelmi töltetét, nem talál értelmet a mindennapjainak, s nem is csinál semmit.

Van a másik véglet, akit pedig nem ez a kiegyenlített nihil, sokkal inkább az extrém pólusok közti drasztikus váltás jellemez, s ugyanúgy azt érzi, hogy kicsúszik a talaj a lába alól. Míg feldobódva hegyeket tudna mozgatni annyi ötlete van, addig a mélyben még a létfenntartáshoz szükséges tettek is komoly erőfeszítésébe kerülnek.

depresszó kezelése nagyon fontos, hiszen enélkül az egyén akadályozottá válik. Az akadályozottság társadalmi értelemben egy olyan fogyatékosság, ami a társadalmi részvételt, az öntevékenységet korlátozza. Szerencsére az állapot visszafordítható és kontrollálható. Egyedül nagyon nehéz kikerülni belőle.

A PUA.HU önfejlesztő képzései nemcsak a nőkkel való ismerkedésben segít hozzá elengedhetetlen ismeretekhez, hanem akkor is, ha elégedetlen vagy életeddel, eljutottál már oda, hogy változni szeretnél, de segítségre szorulsz. De ne felejtsük el, hogy változni, tenni magadért egyedül te tudsz, a PUA.HU csak támogató segítséget nyújt hozzá.

Kezelni a depressziót – első lépések

Az első és legfontosabb lépés a depresszió kezelésében, hogy rendbe tedd önmagad. Önvizsgálattal, önismeret fejlesztéssel és egy vonzó személyiség felépítésével szó szerint újjá születhetsz. A változással kapcsolatos pozitív visszacsatolás, amely a környezetedből érkezik, a legjobb bizonyítéka a sikernek.

Tipikus jelzések, amelyek arra utalnak, hogy jobban kellene figyelned arra, milyen változó tendenciák keresztüzébe kerültél, mert ha még sikerül az elején elkapni és segítséggel egy szilárd Ént felépíteni, akinek önértéktudata védőpajzsként szolgál, akkor elkerülhető a depresszív mélybe való lecsúszás.

Vészjeleknek minősülnek, tehát fontos, hogy odafigyelj rájuk, például, ha teljes passzitivitásba süppedsz, nincs motivációd és energiád a cselekvésre. Vagy ha alvás, evés, szerelmeskedésuális kiégettségi problémákat tapasztalsz. Ezek tapasztalhatóak. Ha megvizsgálod érzéseidet mi jellemez adott pillanatban dominánsan: bűntudat, reményvesztettség, pesszimizmus, mélabú?

személyes coaching során segítséget kapsz a félelmek feloldásához, tükröt látsz magadról, így tulajdonképpen saját elhatározásodon múlik, hogy mi lesz a változás és fejlődés iránya. Segítünk reális célok megfogalmazásában is, amelyek értelmet adva az életednek biztosítanak egy állandó aktivációs szintet.

És ezen az úton haladva egy idő után mindegy olyannyira szerves részeddé válik, hogy segítség nélkül, természetesen jelennek meg mindennapjaidban. A szakszerű segítség önmagadért és egy boldog párkapcsolatért nincs is olyan messze, mint gondolnád.