Első csók

Mindig aktuális: az első csók

Az első csók. Elképzelhető, hogy mai tudással visszanézve benne sincs a Top 10-ben, de különleges mégis, hiszen az első volt. Van, hogy spontán történik, van hogy komoly tervezés előzi meg. Általában még az is jellemzi, hogy nem éppen stresszmentes. Aztán az is elmúlik, barátnők jönnek-mennek, a technika egyre jobban fejlődik, már igazi csókkirállyá válhatott az egykori elsőcsókos suhanc. De ahogy barátnők jönnek-mennek, mindig ott az első csók varázsa. Mikor van itt az ideje? Mikor és hol történjen meg? Mennyit adjak és mikor alkalmazkodjak? Ki legyen a domináns? Mi a csajok ítélete a mindig aktuális első csók után? Lesz-e következő? Lesz-e egyéb?

Egy kapcsolat kialakulásának fokozataiban a csók már az intimitás egy komolyabb fázisa. Ha már nemcsak a testi vonzalom ébredt, hanem már érzelmileg is egyre jobban kötődünk a másikhoz, akkor már hamarosan itt lesz az a bizonyos pillanat. De persze ezzel szemben előfordul olyan is, hogy a kapcsolat már úgy nyit, hogy nem szavakkal, de mégis szájjal ismerik meg egymást a partnerek, például egy zsúfolt tánctéren forgatagában. Az első csók mégis egyfajta vízválasztóként él a köztudatban.

Az első csók a következő lépés

A “mi most járunk?” szinte soha ki nem mondott izgató kérdése kap választ az első csókban. Hiedelemként él a férfitársadalom köreiben, hogy a nők az első csók alapján messzemenő és nem is mindig reális következtetéseket vonnak le a kapcsolat jövendő esélyeiről. Amit csókban most kap, azt fogja a párkapcsolatban? Ezért az első csóknak nagy az eszmei jelentősége. És felelőssége, mely két irányból, de egyaránt a férfin csattan. Ha jól sikerül, mert kellően volt lágy és határozott, mert megfelelően izgalmas, vicces vagy romantikus helyzetben történt és mert amúgy is határozottan lobog az a vonzalom lányban és srácban egyaránt, akkor jöhet a következő és az azt követő. Férfiaknak jó tudni, hogy a lányokat elég hamar a csókok függőjévé tehetik. De egy faltörő kos jellegű csóktámadás első körben ugyanolyan riasztó lehet a nők számára.

A nőket általában izgatja a tudat, hogy ha egy férfi nem rohanja le őket azonnal. Ebből azt szűrhetik le, hogy megfontolt az illető, komolyak a szándékai és nem csak játszadozni akar velük. Egy igazán jó első csókhoz fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő pillanatot. Hasznos tanács férfiaknak a kevesebb gondolkodás, több cselekvés. A csajok ugyanis hamar kieshetnek a várakozás izgalmából, és máris leírták a fiatalembert. Jó taktika inkább próbálkozni. De érdemes megfogadni azt is, hogy a férfi ne próbálja meg lerohanni a lányt baráti társaságban, nyilvános helyen, az utcán. Inkább keressenek olyan helyet, ahol valóban csak ketten lehetnek és egymásra tudnak figyelni.

A sikeres aktuális első csók

Ehhez mi kell? Kell egy nagy adag lazaság és könnyedség,  ezzel a nőket igen jól el lehet bűvölni. De a csókolózás élményéhez szorosan hozzá tartozik az érintés nyelve is. Kis gyengéd simogatás, ölelés, ha finoman magadhoz hoz húzod – mind egy-egy fontos lépés ahhoz, hogy a lány a pillanat bódulatába kerüljön. És ekkor már konkrétan a tárgyra is térhetsz. Fontos a gyengédség. A lányok szeretik érezni egyszerre az erőt és a gyengédséget. Noha mindig te vagy a domináns, mégis érdemes partnered csókolózási stílusához alkalmazkodnod és csak lassacskán, apró lépésekben venned át az irányítást. Így mindenki teljesítette az első csók nyomasztó elvárásait, most már lesz idő figyelni egymásra és erre a bensőséges élményre is.