Érdekessé válni

Hogy lehet az, hogy néhány férfi képes a legtartalmatlanabb, legértelmetlenebb módon élcelődni, s még így is képes érdeklődést és vonzalmat kelteni az emberekben? Leírom hogyan:

Az arckifejezések helyes használata: Gyakorold az izgalom, undor, stb. kimutatását a tükör előtt, s ismerd fel, mely kifejezések közlik azt, mint amit valakinek elmondasz szóban. Ha gondot okoz olyan pofákat vágni, ami hitelesnek hat, csukd be a szemed, emlékezz vissza egy olyan helyzetre, amikor érezted azt a bizonyos érzelmet, amit közölni szeretnél, változtasd meg a vonásaidat, majd nyisd ki a szemed és nézd meg azt a kifejezést a tükörben, amit előidéztél.

Elég gyakran észre sem vesszük, milyen hiányosak lehetnek az arckifejezéseink és a gesztusaink, csak beszélünk, és azt tesszük, ami természetszerűleg tör elő belőlünk. Sajnos a gesztusok terén sokszor közelébe sem vagyunk annak, mint amit hiszünk. Nézz amerikai szituációs komédiákat (szitkom), s figyeld meg milyen kifejezőek a színészek bennük. Bizonyára általában túljátsszák a szerepüket, de legalább átadják a mondandót és szórakoztató bámulni őket.

Gesztikuláció: használd a tested, különösen a kezeidet, hogy segítsen a beszélgetésben. Működjenek együtt, igazodjanak a beszélgetés tempójához. Használj nagyobb gesztusokat, hogy több izgalmat kelts. Használd a karodat, könyöködet, csuklódat és az ujjaidat. Mind nagyon sajátos érzelmeket tud közölni.

Hang: váltogasd a beszédtempódat és a hangtónusodat, hogy illeszkedjen a beszédtémádhoz.

Mozgasd a szemeidet és a szemöldöködet.

Nézz akármilyen tévéshop műsort, hogy teljesen felmérd mennyire jól meg tudja valaki játszani az izgatottságot, mondjuk, ahol konyhakéseket árulnak. Ha nehéznek találod, képzelj el egy múltbéli helyzetet, amikor izgatott, vagy érdeklődő voltál, mindez segít, hogy ráérezz. Könnyebb alternatívának mutatkozik, ha egyszerűen csak olyan dologról beszélsz, ami igazán nagy szenvedéllyel tölt el, ami érdekel, mindaddig, míg úgy gondolod, hogy ezt a társaság is érdekesnek találja.

De ha ezt az alapkiállást még érdekesebbé is teszed néhány kifejezetten ismerkedési bűvésztrükkel, akkor a lány tálcán kínálja majd fel egy párkapcsoalt lehetőségét… hogy teljesen elvarázsold!

Érdekessé válás konkrétumokkal itt!