Érezted már úgy, hogy megrekedt az életed?

Van úgy, hogy néha számotvetsz az életeddel és nyomsz egy resetet

A mai oktatás sok témát érintett, de egy téma különösképp megmaradt a fejemben, ami mindannyiunk életében eljöhet egyszer. Erre nem lehet felkészülni és valószínűleg kisebb-nagyobb mértékben mindannyian találkozni fogunk vele. De együtt könnyebben megtaláljuk a mindenkinek egyénre szabott válaszát, amit érez, de nem mert eddig kimondani. Tudj meg többet erről a támogató segítségről >>

Ez az úgynevezett életközép válság. Amikor életünk feléhez közeledve, mélyebben is belegondolunk, hogy milyen is az út, amin éppen járunk, hogy honnan hova jutottunk el és vajon mennyi lehet még vissza vagy hogy vajon egyáltalán ez-e a helyes út?

Vissza kell vagy lehet-e még fordulni (NEM!)? Milyen variációk jöhetnek szóba? Jól csináltam idáig vagy teljesen rossz irányba mennek a dolgaim?

Az élet középső szakasza minden ember számára a változásról szól, kicsit mérleget vonunk magunkkal, hogy mi jó és mi rossz, vagy hogy mit is lehetne még másképp csinálni a jövőben. De vannak, akik baljósan látják a jövőt, illetve elkésettnek egyes cselekedeteket. Hogy már késő, már végleg elrontottam (NEM!), nincs visszaút (ez igaz).

István úgy érzi, hogy bár látszólag nem sok minden változott a célkitűzéseiben és az élete menetében, de mintha mégsem úgy mennének a dolgai mint régen. Úgy érzi, a céljai elvesztették jelentőségüket és nem igazán tudja, hogy mihez kezdjen a „hogyan tovább?”-ot illetően. Kissé olyan a helyzete, mint annak hajósnak, aki szeretne hazajutni szeretett otthonába, de fogalma sincs, merre van a helyes irány.

Megrekedt mind a magánélet, mind a karrier terén és új kihívásra lenne szüksége. Az állását ott akarja hagyni, mert elege van, hogy mindig mások érdekeit tartsa szem előtt és a saját életére akar koncentrálni. Élményekkel, valódi tartalommal megtöltve azt.

Nincs egyszerű helyzetben, már csak életkoránál fogva sem, hiszen ritka állatfaj a 30 körüli egyedülálló vonzó férfi a piacon. Mostanáig a munka volt a mindene, még a munkából hazaérve is dolgozott. Ha kivett három nap szabadságot, akkor is a munkájának élt.

De eltervezte, hogy felmond és a saját vállalkozásával akar foglalkozni. Korlátok és kötöttségek nélkül. Hogy végre ne mások mondják meg neki, hogy mit tehet és mit nem. A magánéletében pedig megnyomja a reset gombot és újraindítja a rendszert. Vérfrissítés. Elsőnek fogja magát és kimozdul heti kétszer legalább. Közösségbe jár, ismerkedik idegen nőkkel. Új élményekbe veti bele magát, ismeretlen helyekre utazik el és eddig kipróbálatlan dolgokba vág bele. Nem számít, mibe kerül, de a boldogságát, a harmóniáját, a saját békéjét nem adja fel. Bármibe is kerül, küzdeni fog és itt kezdődik az út. Életének egy új szakasza, mely kimozdítja a holtpontról és nem teherként, hanem ajándékként éli meg a mindennapokat. Nincs többé küszködés, mostantól megállíthatatlan lesz. Vagyis játékban marad.

Te mihez kezdenél, ha hasonló helyzetben lennél?

Ahhoz, hogy életeddel harmóniába kerülhess, előbb belül kell rendet teremtened. A gondolkodásmódról, annak energiatörvényeiről és technikáiról most sokkal többet fejlődhetsz a legintenzívebb tréningünkön! Részletek ITT >>