Hogyan Kell Csókolózni

Hogyan kell csókolózni nővel – csók és csókolózás, tippek, tanácsok

Nincsen kivel csókolóznod? Félsz attól, hogy nem sikerül a randi? Még több tanácsot akarsz, hogyan kell csókolózni?

Sok férfinek fogalma sincsen, hogyan kell csókolózni. Egy nőt valójában vagy jól, vagy rosszul lehet megcsókolni. Ha elrontod az első csókot, akkor elég nagy rá az esély, hogy lerombolsz bármilyen jövőbeli kapcsolatot. A nő a kapcsolatot az első csók alapján ítéli meg, és ha nem vagy hatással rá, amikor megcsókolod… lássuk, hogyan kell csókolózni!

Mikor megcsókolod a lányt, támaszd meg az arcát mindkét kezeddel úgy, hogy a tenyereid finoman megtámasszák az állát, és a hüvelykujjaid épphogy az arccsontja előtt legyenek. Hátrébb is csúsztathatod a kezedet, hogy a hüvelykujjad a lány füle előtt legyen, ha ez neked kényelmesebb. Mindez segít, hogy arra mozgasd a lány arcát, amerre akarod. Segít elkerülni annak a lehetőségét, hogy túl erősen, vagy túl gyorsan csókold, miáltal összekoccanhatnának a fogaitok. Mi hajszoljuk a csókot, s ezért túl gyorsan mozdulunk, vagy bizonytalan számunkra a távolság, az időzítés és a nyomás, s ekkor hirtelen – BUMM! A szerelmes csókod fogak összekoccanásába fordul át, ami egyáltalán nem izgató! Hagyj időt a csókra. Mikor megcsókolod a lányt, lassan mozgasd az arcát a sajátodhoz. Nézz a szemébe, majd lassan hunyd le a szemeidet, s finoman húzd közelebb az arcát magadhoz, mielőtt megcsókolod. Olyan gyengéden érintsd az ajkát a sajátodhoz, amilyen gyengéden csak tudod, és folyamatosan figyelj rá, mialatt csókolóztok. Mindez gyakorlást igényel, hogy jóvá válj benne, de ha egyszer elsajátítod… onnantól egyenes az út a párkapcsolatig!

Itt van, hogy mire FIGYELJ, amikor csókolózol a lánnyal, azaz hogyan kell csókolózni:

  • Mekkora nyomást használ a nő, amikor csókolózik;
  • Erősen nyomja az ajkait a tiédhez, vagy lágyan?
  • Milyen erőt fejt ki az ajkaival?
  • Szerinted ő tudja hogyan kell csókolózni?

Hogyan kell akkor csókolózni?

Ugyancsak figyelj, mit csinál az ajkaival csókolózásnál:

  • Úgy csókol, mint egy hal?
  • Nagyon szélesre nyitja a száját?
  • Zárt ajkakkal csókolózik?
  • Figyelj arra, hogy mit csinál veled!

Csókolj meg egy nőt gyengéden, s érezd át, hogy ő hogyan csókol téged. Ez a kulcs! Ez a lényeg, hogyan kell csókozni. Ne arra koncentrálj, hogyan csókolod meg őt! Arra összpontosíts, hogy ő hogyan teszi ezt veled! (A hölgyek ugyanígy viszonyulnak hozzád.) Ez a koncepció a „figyelem”, mely a Tai Chi (Tai Chi Push Hands) tanítása. Ez a képesség, hogy észleljük és értelmezzük a nyomás és az energia apró változásait a tapintáson keresztül – ebben az esetben az ajkaidon át. Itt találkozik a „figyelem” és a „projekció”, hogy aztán tökéletes csókot keltsen a lányban!

Itt van, hogyan működik a csókolózás: A lánynak eleve van egy belső ellenőrző listája, hogy egy csók milyen érzést kell, hogy nyújtson a számára. Azzal, hogy arra figyelsz, hogyan csókol a lány, majd pontosan ugyanúgy csókolod te is őt, igazolod a lány elképzeléseit a dolgok működéséről, megmutatod, hogy pont olyan vagy, mint ő, s tökéletesen elsütsz minden olyan jelet, ami azt mondja az elméjének, testének és az érzelmeinek, hogy a következő szintre léphettek. A hipnózisban ezt „léptetés és vezetés” néven hívjuk. Most tegyük egy kicsit vonzóbbá a dolgot… Ha egyszer illettél a lány bizonyos csókolási stílusához és hatékonyan vissza is adtad ezt neki, egy kicsit még nyíltabban viselkedhetsz vele, és már meg is tanultad, hogyan kell csókolózni.

Úgy csókolni őt viszont, ahogyan ő teszi, drámaian elmélyíti az összeköttetés és a szimpátia érzését a lányban. Folytasd tovább a lány válaszreakcióinak a figyelését. Gondolkodj úgy, hogy szimplán gyönyört akarsz adni neki, s szentelj figyelmet a reakcióira, mikor csókolóztok. Mikor egyszer idomultál a csókstílusához, lesz két lehetőséged, melyek közt választhatsz: Folytathatod a csókot úgy, ahogyan a lány… VAGY lassan elkezdheted megváltoztatni a csókolási módszeredet és megnézheted követ-e téged. Mikor követ téged és megváltoztatja a csókját, akkor több szabadsághoz jutsz ebben a játszmában.

Vegyünk például egy évek óta tartó párkapcsolatot, amelynek egy szenvedélyes smárolás valamilyen izgalmas helyszínen csak használ, mivel felkorbácsolja az érzelmeket, míg egy friss kapcsolatot érzelmileg igencsak el tud mélyíteni egy ártatlannak tűnő, spontán homlokpuszi. De más szempontból a szenvedély hevességének és izgalmi fokának mértéke is lehet, ha a párkapcsolatban a romantikus vacsorától a hálószobáig vezető utat mindezek kövezik ki.

Városi legenda vagy sem, a férfiak hiszik, hogy a nők messzemenő következtetéseket vonnak le egyetlen, méghozzá az aktuális első csókból. Már-már döntenek és ítéletet mondanak a férfi felett a “hogyantovább”-ról. Ha a srácok szeretnék, ha az egy randis élménynél azért több lenne ebből a kapcsolatból, akkor saját érdekükben érdemes saját csókolási technikájukat mesterire csiszolniuk. Hiszen kevésbé vonzó egy nő számára, hogy az első csók másról sem szól, mint egy idegen nyelv ficánkolásáról a szájban, de az sem kelt vonzalmat, ha túl puha, erőtlen, szinte csak a csók gondolata jut el férfitól nőig, és ha a lány akar is valami értékelhetőt kihozni a helyzetből, akkor magának kell kézbe vennie a folyamat irányítását.

Ahogy a férfiak számára sokat elárul egy üzleti partnerségben a kézfogás, úgy az első csókból ugyanígy sok információ szűrhető le. Az igazi lényeg fejezhető ki a test kommunikációjában. A férfi legyen a domináns – ez minden nő hallgatólagos elvárása. A magabiztosság és saját értékének tudata, amivel játszani is tud, csak növeli értékét a nők szemében és kellő gyakorlással a csókolózás művészévé válhat. Ugyanez vonatkozik arra is, hogy például a férfinak sem kell mindjárt megadnia magát, ha a pillanat elérkezett: itt a csók ideje. Ahogy a nők incselkednek és pattanásig feszítik a férfiak idegeit, ugyanúgy a nők szerzésvágyát is lehet húzni azzal, hogy a Hódító még mindig nem teszi meg, amit meg fog. Hiszen biztosan meg fog.

Hogy ez miért ilyen bizonyos? A csókot is tudatos lépések készítik elő. Intim közelség, levegőben vibráló nyitottság mindkét fél részéről, a tekintetek mélyen a másik szemébe merülnek, majd cikáznak szem és ajak között, a férfi keze a nő derekán, hátán, arcán vagy nyakán játszik. Persze könnyű mondani, de művelni? Ahhoz, hogy elkerülhető legyen a merev giccsparádé és a lépések bemagolt valóságban való megvalósításának kényszere, inkább lazán és impulzívan álljanak hozzá a helyzethez pasik és csajok egyaránt. Persze akaratlagosan is felkapcsolható a csók-gomb, de ha a spontán kialakuló helyzetet ragadja meg a srác, az legalább természetes és a tervezés, az előre agyalás stressze nem fárasztja le a pillanat frissességét. Jobban tud magára a csókra és arra, akit csókol figyelni.

Az igazán jó csóknak a titka ugyanis a figyelem. A figyelem nem első sorban saját magamra, mint domináns félre irányul, hanem a lányra, akit éppen csókolok. Kifizetődő taktika ugyanis az első csók aktusában arra figyelni, hogy milyen magának a lánynak a csók-stílusa. Érdemes ehhez alkalmazkodni, így tudatosan teljesítjük ugyanis azt az elvárást, amit általában és amit velem szemben specifikusan is támaszt. Ha már biztosan jól érzi magát a csókolózásban és nekem is örömet okoz, akkor óvatosan, lépésről lépésre rá lehet térni arra a technikára, amiben benne van saját egyéniségem. De vigyázat, továbbra sem jó ötlet nyelvparádévá változtatni a meghitt ölelkezéseteket. Valljuk be, sok lány számára ijesztő is lehet ez a már majdhogynem agresszív tolakodás. El tudjuk képzelni, milyen következtetést szűr le, ugye?

A csókolózás folyamán az érzelmi információcsere mellett tanulás is zajlik, hiszen folyamatos alkalmazkodás és kiegyenlítődés jellemzi az ajkak játékát. Mekkora nyomást használ a nő, melyre választ vár? Milyen erőt fejt ki ajkaival, melyet ellensúlyozni kell? Nyugodtan vagy mohó hevességgel szívja-harapja szádat? Jól esik? És figyeled, hogy neki jólesik-e? Szeme nyitva van vagy csukva? És neked? Érzékeled-e, hogy viszonozza? Bizsgereg, ha orroddal gyengéden cirógatod orrát és orcáját? Élvezi-e, ha finoman harapdálod vagy nyelveddel izgatod ajkait? Tudatosan a pillanatban vagy-e és felveszed-e a kommunikációs fonalat? Meg tudod-e tenni, hogy te legyél az, aki elengedi a csókot és ezzel saját irányító szerepedet hangsúlyozod?

Ezekre a kérdésekre feltétlenül érdemes figyelni ahhoz, hogy a csókolózás ne pusztán – vulgárisan szólva – bőr- és nyálkahártya-érintkezés legyen, hanem egyfajta összhang, ami több csupán testi érintkezésnél. Mivel a csók a mélyebb intimitást készíti elő, az érzelmekről is szól. De tagadhatatlanul a test játszik, ezért nem árt figyelni a körülményekre. Hiszen célunk: a legendásan Jó Csók. Vannak lányok, akiknek különösen tetszik egy kis borosta. Mások kiakadnak tőle, hiszen akár fel is sértheti érzékeny bőrüket. Fontos a kellemes lehellet, hiszen nincs az a vágy, amit ne lohasztana le a szájszag vagy az ápolatlan fogsor, ajak. Mivel a csók intim közelséget kíván, a két test kémiailag is kapcsolatba lép egymással: hogy milyen illata van a másiknak, nagyban befolyásolja a kapcsolat további alakulását, ezért inkább érdemes bebiztosítani magát minden férfinak egy diszkrét illattal, hogy ne okozzon stresszt, ha a lány odabújik, Te pedig átöleled és így folytatjátok a csókolózást.

Ha a megfelelő körülmények már adottak és túl vagytok az első csók nem biztos, hogy stresszmentes aktusán, sőt még van folytatás, akkor jöhet a kísérletezés. Csókolózni kétszer ugyanúgy képtelenség. Mégis hamar hozzá lehet szokni a jóhoz, s el tudja veszteni bizsergető varázsát. Ha szeretnéd barátnődet mindig tűzben tartani számos csóktechnika közül válogathatsz. De ne feledd, hogy ezek a technikák mindig csak sémaként szolgálnak, melyet együtt fogtok valóban izgalmassá tenni és kreatívan továbbfejleszteni, illetve a helyzetnek megfelelően bevetni. Íme néhány ötlet, amit nyilvános helyzetben, spontán bevethetsz.

Tegyük fel, hogy barátnőd igazi cserfes lány, akit picit szeretnél kizökkenteni monológjából. Mutató ujjad tedd ajkára, mélyen szemébe nézve mondd, hogy ssshhh és már csókold is meg érzékien. Arcának érintésével másképp is izgalomba hozhatod, ha végigsimítod szemöldökét, orcáját, gyengéden szemhéját, hogy hunyja be a szemét és hüvelyk-, ill. mutatóujjad közé fogva az állát magad felé húzod és gyengéden megcsókolod. De ha társaságban vagytok és nem illik túlságosan egymásba mélyednetek, akkor nagyon érzéki lehet az is, ha csak a lány szájzugába, füle mögé, nyakára lehelsz csókot – amit szinte csak ti ketten tudtok.