Hűtlenség

A fájdalom nagy tanítómester, még ha a hűtlenség ad is okot rá

Minden kapcsolat fájdalommal jár, ha véget ér, de különösen nagy keserűséget okoz, ha súlyosbító körülményként kiderül a hűtlenség. Mi jut ilyenkor a sértett fél eszébe? Legtöbb esetben önvád, önhibáztatás. Miért nem voltam elég jó neki? Mit követtem el, hogy meg kellett csalnia? Miért hazudott? Miért lépett félre?

Kétoldalú játszma: hűtlenség vádja

Azonban ha nem a saját életedből nézel magadra, megállapíthatod a józan ész szabályai szerint is, hogy ha egy kapcsolat mindig két személyen múlik, akkor a hűtlenség, mint egyfajta kommunikáció is két oldalról adódik össze. Sok esetben a hűtlenség egy menekülési út, amellyel mintegy lázad az “elkövető” partnere ellen. Legtöbb esetben a hűtlenség kiváltó oka éppen ez: a bizalom hiánya, indokolatlan féltékenykedés, a másik szabadságának korlátozása, amelyből egyenes úton kiszakadni a határozatlan, gyenge személyiségek nem tudnak, inkább segélykiáltásként az első adandó alkalommal hűtlenségbe esnek.

Ha saját életedben tapasztaltad, hogy hűtlenek voltak irányodba, akkor érdemes önvizsgálatot tartani, hogy vajon mik voltak azok az elemek, amelyeket te tettél hozzá, hogy mindennek így kellett alakulnia. Ha ártatlan vagy, akkor viszont ennyi a diagnozis: jobb is, ha nem maradsz együtt egy olyan nővel, aki indokolatlanul megcsalt.

Egy hűtlenség miatt véget ért kapcsolat sok esetben az egyik legjobb tanítómester, hiszen újraértékelést kíván. Ebben az élethelyzetben szükséges, hogy az önfejlesztés útjára lépj. Akkor is, ha te követted el és akkor is, ha tényleg ok nélkül téged bántottak meg ezzel. Ha nagyon mélyre kerülsz, onnan csak felívelhet az utad egy sokkal magasabb szintre. Tudatosság és önismeret kérdése az egész.

Vonzás törvénye – hűség záloga

A PUA.HU-nál pontosan ezt tanulhatod meg. Hogyan legyél vonzerőben sem szűkölködő magabiztos és határozott személyiség, aki képes a nyílt és egyenes kommunikációra, amellyel igen hamar elejét lehet venni egy bekövetkező hasonló esetben. Gondolj bele: ha krónikus hűtlenség jellemzi kapcsolataidat bármelyik fél oldaláról, akkor ott valamilyen feladatod van, amit meg kell tanulnod és el kell indulnod a változás útján. Ezt az utat a PUA.HU-nál megtalálod, de a kapott útmutatással már önmagadnak kell végigjárnod.

A bizalom minden kapcsolat alapja. Bizalommal elejét lehet venni a féltékenykedésnek, a féltékenykedés hiánya pedig biztosítja, hogy ne akarj görcsösen birtokolni, amire nincs is más elfogadható válasz, mint a kitörni vágyás.

Természetes folyamat, hogy ha egy kapcsolatnak egyszer véget kell érnie. Ha ezt meg tudjátok beszélni, s nem húzzátok addig, amíg megjelenik a képben az a bizonyos harmadik, akkor sokkal kevesebb és sokkal felületibb horzsolással is meg lehet úszni, mint egyéb esetekben.

Az Intenzív Gyakorlati Tréningeken elsajátítható az a programterv, aminek menték kiművelhető magadból a saját magad iránti bizalommal bíró személyiség, aki felhagyott az aggódással és aki céltudatosan menedzseli az életét. A vonzó személyiség szinte mágnesként vonzza azokat az embereket, akikkel értékes kapcsolatokat tudsz ápolni. A vonzó férfiak életébe nem fészkeli be magát a hűtlenség: se barátok, se barátnők nem csalják meg.