Ismerkedés a neten

Virtuális térben védett ismerkedés – néhány szó a netes párkeresésről

A nőkkel való ismerkedés komoly megpróbáltatás a férfiak életében. Van, akinek nem okoz gondot, mások félelmetes szorongást élnek át azzal kapcsolatban, hogy oda kell menni egy vonzó, ámde ismeretlen nőhöz, le kellene szólítani, lehetőleg úgy, hogy ne vert kutyaként kelljen elkullogni a helyszínről. A szemtől szembe való kapcsolatteremtés mindig terhes a sérülés veszélyétől, még akkor is, ha nem ebben a kényes témában (mint az ismerkedés) van szükségünk a kapcsolatteremtésre, hanem reklamálnunk kell egy hivatalban vagy állásinterjúra kell mennünk.

Második élettér az internet

Azonban ma már az internet a mindennapokhoz szervesen hozzátartozik. Ez a virtuális tér lehetőséget kínál az ismerkedésre és a kockázatmentes kapcsolatalakításra. Talán valamelyest csökkenheti a témából fakadó frusztráció nőkben és férfiakban egyaránt. Ám ha új jelenség, új aggályok és problémák. Az internetes társkeresés vagy a netes ismerkedés ugyanúgy tartogat meglepetéseket és veszélyeket, mint egy személyes találkozás. Nem mellesleg a netes ismerkedés eleve csak az előszobája lehet egy valós kapcsolatnak.

Milyen veszélyeket tartogat? Az anonimitás és a manipuláció miatt például nem azzal beszélgetek, akinek hiszem. Számos esetben hallani arról, hogy nők férfiaknak, férfiak nőknek adják ki magukat és így ejtik pofára a szerencsétlen udvarlót. De ezek a rémhistóriák. A netes ismerkedésnek is számos színtere és előnye van.

A netes ismerkedés színterei

Például ilyenek azok a közösségi oldalak, amelyek létrejöttének nem titkolt szándéka éppen a kapcsolatépítés és az ismeretség valami komolyabbá fordítása. Azáltal, hogy nem a két szemünk közé mondják a nők válaszaikat leszólításunkra, sokkal bátrabban és merészebben lehet belevetni magunkat az ismerkedésbe.

A közösségi oldalakon azonban elsősorban nem ismeretlenek csajoznak és pasiznak, hanem ott csak folytatnak valamit. Ellenben az online társkereső oldalak vagy egy-egy multiplayer online játék, ahol csak egy kis rész szól a játékról, nagyobb hányadban a szociális együttlét a fontos, már ismeretlen ismerősöket gyűjtünk magunk köré. A közös tevékenység (játék), a csapatszellem és a mellette zajló beszélgetések élményben kiváltják a valós ismerkedést. És így okoznak függőséget is.

A csajozás neten azonban máshogy is mehet. Blogolni vagy blognál törzskommentelővé válni. Ez is egy járható út. Blogolni és blogtalálkozókon arcot társítva az életekhez kigyulladhat a vészvillogó: én őt ismerem, most már arca is van, bejön, hajrá! Ha viszont magunk nem akarjuk kiteregetni életünk szennyesét, még mindig ott a lehetőség, hogy fórumon építsük és mélyítsük szociális kapcsolatainkat. Ki tudja, lehet hogy éppen ott vár ránk az a lány, akivel először csak intellektuálisan aztán akárhogy máshogy is egymásra találhatunk.

Ismerkedés a neten – előnye a hátránya

A netes ismerkedés előnye és hátránya, hogy a személy letisztultabb formában jelenik meg, hiszen beszélni kell, véleményt formálni. Nincs meg a csendben egymás mellett ülés és a környezet közös bámulásának lehetősége. Erre a verbális együttlétre is készülni lehet. És tanulni kell, ha nem megy. A neten csajozni egyben egyfajta homlokzatvédelem, mely ápol és eltakar. A virtuális identitással egy felhasználónév mögött nem kell percről percre megküzdeni a testképből, beszédhibából, távolságból, miegymásból fakadó komplexusainkkal.

Viszont nincs is meg a személy varázsa. Valamint az a bizonyos megmagyarázhatatlan első benyomás, amit az első találkozáskor szenvedünk el, módosulva ugyan, de ugyanúgy keresztbe tehet a szépen alakuló kapcsolatnak, ahogy másik oldalon éppen erősítheti is a folyamatot.Pont az internet, mint az információ kimeríthetetlen forrása ad egérutat: magadtól nem tudsz témát hozni, de egy linket könnyedén bedobhatsz, és máris haraphattok rá. Hiszen a cél itt is, a virtuális térben és odaát is, a valós világban egy és ugyanaz: ismerkedni, hódítani és lehetőség szerint önmagadat adni.

Még vannak helyek, ha rendbe szeretnéd tenni magánéleted és magabiztos férfiként partnerévé akarsz lenni a számodra legvonzóbb nőnek! Kattints további információkért!