Kapcsolatteremtés

Társas viszonyokba hálóz a kapcsolatteremtés másokkal

Mivel emberek között élünk, ezért a szociális túlélés egyik lényeges eleme, hogy képesek vagyunk-e kapcsolatot teremteni. Vannak, akiknek ez a legkisebb problémát sem okozza, mármint, hogy kapcsolatot teremtsenek bárkivel. Másoknak azonban még az is komoly akadályt jelent, hogy a munkatársaikkal beszéljenek. Az Intenzív Gyakoralti Tréning után fel sem merül benned többé az a gondolat, hogy tartanod kellene a kapcsolatteremtés bármely formájától.

A kapcsolatteremtés mindennek az alapja

A kapcsolatteremtés nagyon fontos több szempontból is. Az együttműködés alapja. Az energiatakarékosságot célozza. Érzelmi kielégüléshez vezet és saját magunkat is megismerhetjük általa. A PUA.HU-nál ezekre első körben kapsz bizonyítékot! A kapcsolatteremtés természetes eszköze a nyelv, pontosabban a nyelv részben éppen annak az igénynek a szolgálatában áll, amely a kapcsolat teremtését, fenntartását és zárását szolgálja.

A kommunikációs folyamat hármas egysége is éppen ez. De a kapcsolatteremtésnek nem csak a szavak lehetnek eszközei. Egy pillantás, egy mosoly, egy sokatmondó testtartás ugyanúgy üzen a címzettnek. Már csak az a kérdés, hogy ez a kapcsolatteremtési szándék tudatosul-e a másikban.

Viszont maradjunk most a kapcsolatteremtés prototípusánál, a megszólításnál. van egy lány a bárban, aki vonzó annyira, hogy meg akard ismerni. Nem felszedni, nem lefektetni: megismerni. Valahogyan kapcsolatba kellene lépni vele. Ez “sajnos” a való világ, ahol nem elég “bejelölni” a másikat, aki aztán elfogadja a felkérést és onnantól kezdve nyitott könyv az élete… már amit feltesz a hírfolyamra. Ez egy sokkal őskőkoribb ismerkedési út: meg kell szólítani.

A kapcsolatteremtés első lépése: megszólítás

De hogyan? Mit mondjunk neki és aztán, hogyan tovább? A férfiak nagy százaléka egy közeledéskor érzett félelemtől szenved, így a nőkkel való kapcsolatteremtés komolyan akadályozott. De azon a férfiak közül, akik a nőkkel való ismerkedésben szoronganak, lehetnek menedzserek, ügyvezető igazgatók vagy alapvetően nagyon jó szociális készséggel megáldott emberek, s mégsem tudnak felülkerekedni ezen a félelmen, csak azért, mert túlzott komolyságot tulajdonítanak a nőkkel csaló ismerkedésnek.

A szerencse mindebben az, hogy a szociális készség fejleszthető, a kapcsolatteremtő képesség pedig csiszolható. Ehhez különböző gyakorlatok és módszerek állnak rendelkezésre. Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy a kapcsolat teremtés nem trükközéssel lesz sikeres, hanem őszinte, magadat felvállaló kommunikációval.

Egy magabiztos, határozott kezdeményezés, melyet megsegít egy hatásos ismerkedős szöveg, csak egy kis része annak az összbenyomásnak, melynek eredménye egy randi és akár egy párkapcsolat.

“Hogyan szólítsak meg lányokat, nőket?” 

Valószínűleg ez az egyik olyan kérdésed, amelyre választ akarsz, s akár az egész internetet is feltúrod, csak hogy megoldást találj az ismeretlenre. Az a rideg valóság, hogy nem lehet egyetlen adu ászt sem adni, ami minden körülmények között, minden nővel szemben, minden férfi szájából ugyanazt az eredményt érhetné el. A hitelesség a legfontosabb, hiszen a kapcsolatteremtéskor azonnal monitorozva vagyunk: meg lehet-e bízni bennünk, férfiakban, vagy jobban teszi a nő, ha menekülőre fogja a dolgot.

A vonzó férfiaknak nincs problémájuk a kapcsolatteremtéssel és csak nevetve gondolnak vissza arra az időre, amikor még nekik is komoly gondot okozott. Szeretnél Te is ilyen lazán legyinteni jelen kétségeidre? Már egyetlen tréning is segít feloldani az alapvető félelmi gócokat, hogy aztán önfejlesztéssel számodra hihetetlen sikereket érhess el a nőkkel való ismerkedésben.