Légy aktív hallgató a kapcsolatodban

Néha úgy érzem magam, mint egy törött lemez, de amíg ezek az univerzális párkapcsolati baklövések meg nem szűnnek, feltételezem nincs más választásom, mint hogy ismételgessem ugyanazt az üzenetet. Az aktív meghallgatás szemben a passzív meghallással az egyik ezek közül.

Már olvastad korábban, de az igazság az, hogy oly sok e-mailt kapok férfiaktól, akiknek fogalmuk sincs, hogyan tegyék meg ezt, hogy írhatnék erről minden alkalommal. Nem olyan nehéz aktív hallgatónak lenni, de szükséges néhány jellemző vonás, amit a férfiak néha nehezen megfoghatónak találnak: türelem, koncentráció és szerénység.

Ez türelmet igényel, mert olyan sok időt kell neki adnod arra, hogy meghallgathasd az ő üzenetét, amennyi neki szükséges, hezitálás nélkül. A koncentráció a kulcs, mert nem csak hogy rá kell nézned, rá is kell fókuszálnod: a szemeire, a testbeszédére és a hangjára. Mit mond? Mit mesél neked? Koncentrálj!

Megneveztem a szerénységet is, mert sok férfinak, beleértve magamat, problémája van azzal, ha átengedi másnak a gyeplőt egy hosszabb időszakra. Az ilyen férfiak szeretik hallani a saját hangjukat, és azt akarják, hogy mások is hallgassák. Ezek a férfiak úgyszólván dominálni akarják a beszélgetést és meg akarják tartani mások figyelmét. Ez szomorúan szólva jellemzően nem járul hozzá a jó kapcsolati összhanghoz.

Szóval tedd félre az egós és hadd beszéljen ő! És minden felett engedd meg számára, hogy övé legyen az utolsó szó egyszer-egyszer! Tipp: Ha így teszel, az nem a maszkulin gyengeség jele.