Lényeges információk ahhoz, hogy megértsd a női gondolkodást

Hogyan kelts vonzalmat és hódítsd meg álmaid nőjét? Érdekel, hogy nekem (a béka segge alól) és sok más férfinak hogy sikerült? Ha igen, akkor nézd meg ezt az ebookomat mindenképpen!

Ha ismered, hogyan választ a nő, megadod neki a lehetőséget, hogy téged választhasson

Kutatók megfigyelték, hogy a lány csecsemők az első három hónapban sokkal intenzívebben fejlődnek, ha folyamatos szemkontaktusnak vannak kitéve. Fiú babáknál ez a fajta fejlődési iram alig említésre méltó. Ez a kezdeti tapasztalat az egész életet képes meghatározni. Köztudott, hogy a lányok saját önértéktudatukat a környezetük visszajelzéseiből alakítják ki.

Akit a nők választanak

A nőknek van tehát egy nagyfokú érzelmi beleélőképessége, hogy kapcsolatokat alakítsanak ki és megőrizzék a harmóniát. Másképp fogalmazva: a nők azzal, hogy magas szociális beleélőképességgel bírnak, az evolúció pozitívan szelekciós folyamatába estek.

Számos viselkedéskutató arról számolt be, hogy a nők jellemzően olyan párt választanak maguknak, akiknek tulajdonsága sokban megegyezik az övékkel. Az ideális partnernek hasonló külső vonásai, jelleme és értékrendje van, mint nekik. A tudósok ezt “asszociációs párképzésnek” nevezték. Ez nem jelent mást, mint hogy a hasonló a hasonlót részesíti előnyben.

Tehát az ellentétek mégsem vonzzák egymást?

Tartósan legalábbis nem. Ehhez azonban hozzátartozik még valami: minden emberben és ezzel együtt minden nőben van egy olyan rész, amit nem tud, nem mer vagy nem akar kiélni. Vadság, szabadság, a vágy, hogy a társadalmi konvenciókat áthágja, dominancia, miegymás. A nők kitüntetett figyelemben részesítik azokat a férfiakat, akik mellett vagy akikben ezeket a tulajdonságot megtalálják.

Spontaneitás vonzó. Megélt szabadság lehet vágyteljesítő. Köztudatban forgó sztereotípia, hogy a férfiak kvázi a termékenységi képesség alapján választanak maguknak nőket. Magyarul: a külső nagyon hangsúlyos szempont döntésükben. Viszont amíg egy pasi képes meglátni ilyesmit, addig a nők a férfiakról nem külső alapján döntik el elsősorban, hogy potenciális partner lehet-e vagy sem. Megpróbálják megbecsülni az értékét:

  • Képes védelmet nyújtani?
  • Fizikai, érzelmi és egzisztenciális értelemben?
  • Jók a génjei?
  • Tud majd gondoskodni rólam és a születendő gyermekünkről?

Ha nem is kimondva, de ezek igencsak mérvadó szempontok a párválasztásnál.

A női agy kiválasztó programja

Ezen kérdések megválaszolásához a nők egy komplex és nagy érzékenységet feltételező rendszert dolgoztak ki. Innen nézve a párkeresés már-már egy fajtája az evolúciós “aukciós háznak”. Itt tesztelik a jelentkezőket. Sőt mi több a szerelem is majdnem úgy működik, mint a munkaerőpiac: aki jól felkészült, az kapja az állást. A nemi fegyverkezési verseny már az óvodában megkezdődik. Azok a kisfiúk, akik megnyerik a verekedést, nagyobb mennyiségű férfi nemi hormonnal lesznek jutalmazva. Ez a tapasztalat, a nyerésnek ez a biológiailag is érezhető hatása ahhoz segíti hozzá őket, hogy a következő napon újabb konfliktust keressenek, amiből újfent győztesként kerülnek ki. Ezek a győzelmek végeredményben társadalmi státuszhoz segítik hozzá a férfiakat egész életük során.

A magas szociális érték pedig elősegíti, hogy prioritásba kerüljenek egy nő válogató szemei előtt. Ezen még a 20. század második felében megindult emancipációs hullám sem változtatott. Van egy trükk, amivel állítólag meg lehet jósolni, hogy kinek mekkora a tesztoszteronszintje: leolvashatjuk az ujjainkról. Azok férfiak, akiknek a mutatóujja hosszabb mint a gyűrűsujja, magas tesztoszteronértékkel bírnak és feltételezhetően sokkal csapodárabbak, mint a többiek. Az ismerkedés magasiskolájában arról van tehát szó, hogy ezeket a nőknél évezredek alatt kialakult szelekciós kritériumokat megismerjük és saját hasznunkra fordítsuk.

De ne csak a nők elvárásainak akarj megfelelni, hanem támassz eléjük magad is elvárásokat!

Ha meghódítani és megtartani szeretnéd a barátnődet és lemaradtál a III. Ismerkedési és Párkapcsolati Konferencián hallott felbecsülhetetlen értékű tippekről, tanácsokról, akkor most Te is részesülhetsz mindebből otthon az Intenzív Gyakorlati Tréningen!