Nőcsábásznak kell születni?

Tartsunk ötletbörzét! Kinek mi jut eszébe először, ha meghallja: nőcsábász? Részben irigység, részben lenézés bujkál férfiak gondolataiban azzal kapcsolatban, ha éppen akcióban látnak egy hamisítatlan nőcsábászt, vagy éppen csak társaságban vesézik ki a múlt esti buli fejleményeit. A magyar nyelv némi pejoratív felhanggal látja el a kifejezést, és erősen abba a dobozba utalja, amelynek lényege a szoknyavadászat, a gátlástalan csábítás úton útfélen és az elköteleződés képességének teljes hiánya. Amolyan Don Juan 20. századi kiadásban.

A magyar csajozós közösség szókincsében azonban a nőcsábász és a a Pick Up Artist (PUA), csajozó-ismerkedő művész két külön fogalom. A PUA-ság mint életérzés és életstílus nem a nők tényleges, szó szerinti elcsábításáról szól. A hódítási készség elsajátítása, a saját személyiség fejlesztése, a vonzalomkeltés belülről indított sikere mind-mind beletartozik abba, hogy valaki vonzó férfivá váljon.
De miért sikerül vajon olyan kevés férfinak sikeressé válnia az ismerkedésben? Mert megszólítani, összejönni valakivel még akár sikerülhet is, szerencséje is lehet az embernek, de jól, határozottan és tudatosan, már-már mint művészetet művelni, azt tanulni kell. Az ember jelentkezik főiskolára, egyetemre, majd 3-5 év letelte után megkapja alap- vagy mesterszintű diplomáját. De még ekkor is csak óvatosan jelentheti ki magáról, hogy egy bizonyos terület szakértőjévé vált. Miért lenne ez másképp a csajozásban? Ha sikeresen szeretnél lenni, és meg szeretnéd találni a hozzád illő nőt, és szociális kapcsolataidat mellesleg úgy fejleszteni, hogy azzal még saját férfiasságod is építsd, akkor rá kell szánnod az idődet, energiádat és figyelmdet… első sorban saját magadra.

A könyvekből, videókból lehet meríteni lelkesedést és lehet kölcsönözni mankókat. De amikor a játszma élesben indul, már egyedül kell kimennie, és bevetni az elsajátított fegyvertárnak eszközeit. Tehát természetesen, ahogy minden szakképzésben, itt is szükséges az elméleti alapozás. De mit ér ez a gyakorlat próbája nélkül?! Ám mennyi gyakorlás szükséges ahhoz, hogy valódi sikeret lehessen elérni? Megtalálni az Igazit, Álmaink Asszonyát kis százalékban sikerülhet akkor, ha csak egy kényelmes fotelben a netet bámulva olvassuk a ismerkedés szakirodalmát. Vonzó férfivá válni igazi gyakorlati szakma.

De akiben megszületett az elhatározás, hogy legalább átlagos csajozó művésszé, vonzó férfivé váljon, annak nincs is más dolga, mint beiratkozni a csajozás akadémiára. Az első és legnagyobb magyar csajozós közösség, a PUA.HU oktatógárdája folyamatosan indítja a képzését egy vagy több napos tréningjein, előadásain és szemináriumain. Beszélni lehet róla, de ez még kevés ahhoz, hogy a férfiakat fojtó gátlásokat, félelmeket, amelyek a nőkkel való ismerkedés témájában frusztrálja őket fel lehessen oldani. Ezért a PUA.HU Csapata nemcsak szájhősködik, hanem valós helyzeteket modellálnak és próbáltatnak ki élőben is a “hallgatókkal”. Ugyanis a leghatékonyabb tanulási forma a saját tapasztalatszerzés, még akkor is, ha kudarccal indul. Ám ezekből lehet a legtöbbet tanulni. A tréningeken, programokban spontán gyakorlatokon lehet élő egyenesben, PUA trénerek mentorsága alatt megtapasztalni azt, hogy mi kell a nőnek, és főleg, hogy mi kell ehhez egy sikeres, vonzó férfinak.