Nők leszólításának típusai

Leszólítás típusok és példák

Komolyan tanácsolom, hogy kerüld az interneten olvasott megszólítószövegeket. Egy részt a megszólítás szabja meg a beszélgetés alaptónusát, és a lány számára az első belekukkantás a személyiségedbe. Ettől a ponttól minden, amit mondasz, tesztelve lesz, hogy kongruens-e a megszólításoddal – tehát ha a megszólításod nem eredeti, az ezt követő beszéded nem lesz kongruens, és mivel a lányok ultra érzékenyek erre a dologra, ez nem épp ideális… Ehelyett olvass megszólításokat, és próbáld meg megérteni az ismerkedés alapelveit.

Egy komoly hiba, amit sokan elkövetnek, hogy mielőtt meglátnák a lányt, már kiválasztanak egy megszólítást. Ez nyilvánvalóan egy inkorrekt, logikátlan sorrend. Ehelyett próbáld meg megsaccolni a lány hangulatát, és ehhez mérten alkalmazni a megfelelő megszólítást. Ez megéri, hogy gondosan dolgozd ki a megszólítást, aminek passzolnia kell a lány hangulatával. Ha észreveszed, hogy a lánynak erős a szerelmeskedésuális kisugárzása, akkor kevésbé leszel sikeres egy véleménykérő megszólítással, mint egy direkt, vagy egy szituációs megnyitással. Viszont ha félénknek látod a lányt, akkor valszeg elzárkózik egy direkt megszólítástól, míg egy véleménykérőre reagál.

megközelítéskor nagyon fontos, hogy szemkontaktust teremts a megközelítendő lánnyal, és mérd fel az irántad mutatott érdeklődését. Ha tartja veled a szemkontaktot, és provokatívan néz, akkor egy véleménykérő megszólítás visszalépést jelent, és csökkenteni fogja a szociális értékedet. Fel kell mérd a kezdeti érdeklődését, és úgy kell alakítanod a megszólítást, hogy passzoljon a kisugárzásához.  Minden, az ő szintjénél kevesebb szerelmeskedésualitást mutató megszólítás gyáva lépésnek fog tűnni, és visszautasításhoz fog vezetni.

Véleménykérő megszólítások

A személyes véleményem szerint ez a típusú megszólítás a legkevésbé optimális, ha mégis ilyet használsz, akkor kérdezz valami relevánsat. Nem szeretem megkérdezni, hogy ki szerelmeskedésisebb, Pókember vagy Batman, mert nem érdekel, és ezt a lány is levágja. Biztos vagyok benne, hogy ha eleget gyakorlod, valósnak fog tűnni, de minek.. vagy hasznos tulajdonság meggyőzően kérdezni értelmetlen dolgokat?

Tehát ha véleménykérő megszólítást alkalmazol, olyat kérdezz, ami tényleg érdekel.  „ nem vagyok idevalósi, de észrevettem, hogy mindenkin sötét ruha van, miért van ez?”, „mit gondolsz azokról a srácokról, akik színes ruhákat hordanak, mint ez?” stb. Ha megfigyelted, ezek véleménykérő megszólítások, de helyzethez igazítottak, tehát megfelelőek az adott pillanatban. Szintén ezek a kérdések magas szociális értéket demonstrálnak, mivel utazok stb.

A kérdés, hogy melyik szuperhős szerelmeskedésisebb, elvont és kevéssé ösztönzi a lányt, hogy válaszoljon. Egy helyzethez illő megszólítással azt érezteted vele, hogy segíthet (amit egyébként akar), és hogy ő hasznos, ami értelmet ad a beszélgetésnek (ő invesztált a sikeredbe). A lényeg, hogy kapcsold a véleménykérő megszólítást az adott szituációban valami megfigyelhetőhöz.

Szituációs megszólítások

Ezek a személyes kedvenceim. Levágják a véleménykérő megszólítás felesleges tiszteletköreit, mivel sokkal direktebbek és személyesek, és kevésbé lehet őket gyáva visszalépésnek tekinteni. Volt olyan lány, akivel ezután telefonszámot cseréltünk: „Hey, mindenképp adnom kell egy bókot valamire… neked van a legbarátságtalanabb arckifejezésed, ezt tükör előtt gyakorlod?”  Ez működik, mivel igaz. Vagy „oké, másodszorra megyek itt el, és mindig furán néztél rám. Mi a helyzet?”

Tisztázzuk, ezek nem előre kitalált szituációs megszólítások, de tulajdonképp félig személyesek. Tudom, hogy egyesek komoly eredményeket szereztek ilyenekkel, hogy „ide kellett jöjjek, hogy beszélgessünk, mert komoly mennyiségű energiát sugárzol”. Még egyszer, függetlenül attól, hogy ez kamu, vagy sem, a lány ezt szituációsként fogja fel – te megláttad benne a nagy energiát, ezért beszélned kell vele.

Direkt megszólítások

„Hey (szünet). Én vagyok az Ádám” stb. Ezek a legmagasabb szinten lévő megszólítások, és nagyon erős kisugárzást kíván a te részedről, hogy hatásos legyen. Még egyszer, ha a lány szégyenlős, vagy nem szemezett veled érdeklődést mutatva, nem fog pozitívan reagálni a direkt megszólításodra. Ugyanakkor, ha érdeklődést, vagy szerelmeskedésualitást mutatott, ez a legmegfelelőbb megszólítás, mivel egy véleménykérővel visszalépsz, egy szituációs megszólításás egyszinten van az ő érdeklődésével, egy direkt megszólítással viszont előrelépsz, és eléred az általad kívánt tempót.

Az első és egyetlen alkalom, ahol élesben ki is próbálhatod az összes típust úgy, hogy folyamatosan csiszolják a tapasztaltabbak a hibáidat! Mit szólnál, ha netto 3 nap alatt a kisujjadba kerülne a megszólítás művészete?