Önbizalom tréning

Önbizalom tréning pár lépésben

Hogyan építed fel ezt az érzékelhető kiegyensúlyozott önbizalmat, amely a valóság szilárd méltányolásán alapszik?

Készítsd fel magad a sikerre! A csendes magabiztos orvostól kezdve, akinek a tanácsára támaszkodunk az inspiráló előadó karizmatikus magabiztosságéig az önbizalommal rendelkező embereknek olyan tulajdonságaik vannak, amit mindenki csodál. Az önbizalom rendkívül fontos életünk majdnem minden területén, mégis oly sok ember küszködik, hogy rátaláljon erre. Sajnos ez egy ördögi kör lehet: Azok az emberek, akik önbizalom hiányosak, azok nehéznek találják azt, hogy sikeressé váljanak. Végül is a legtöbb ember vonakodik, hogy egy olyan projekt mögé álljon, amelyet olyan személy hoz létre, aki ideges, ügyetlen és túlzottan védekező. Gyors önbizalom növelő tréning itt <<

Másrészről lehet, hogy könnyen meggyőz egy olyan személy, aki tisztán beszél, aki a fejét felfelé tartja, aki pontosan válaszol a kérdésekre, és aki őszintén bevallja, aki nem tud valamit.

A magabiztos emberek önbizalomra ösztönöznek másokat: a közönségüket, a társaikat, a főnökeiket, az ügyfeleiket és a barátaikat. És másokban létrehozni ezt a magabiztosságot az egyik kulcsmódja annak, hogy a magabiztos ember sikerre leljen. A jó hír az, hogy a magabiztosság valóban tanulható és felépíthető. És akár a saját önbizalmadon dolgozol vagy más emberek önbizalmát építed magad körül, megéri az erőfeszítés.

Szóval mennyire tűnsz magabiztosnak mások szemében? Önbizalmad szintje sok módon látszik: a viselkedéseden, a testbeszédeden, azon, hogy hogyan beszélsz, mit mondasz, és így tovább. Nézd meg az alábbi összehasonlításokat, ahol közönséges magabiztos viselkedés van szemben az alacsony önbizalomhoz kapcsolódó viselkedéssel.

Építs belső magabiztosságot, küzdd le félelmeidet, szabadulj meg a szorongástól az önbizalom tréningünkön! Kattints ide! <<

 

Önbizalom tréning egy jobb életminőségért! Mert megérdemled!

Olyan társadalmi közegben élünk, ahol szinte népbetegségként van jelen az önbizalomhiány. Kortól, nemtől és társadalmi hovatartozástól függetlenül kisebb-nagyobb mértékben mindenkinek megvan életében az a periódus, amikor önbizalom terén nagy hiányokkal kell szembesülnie.

Ezen vagy túl tud lendülni az egyén önerőből is, vagy benne ragad és szövődményeit tekintve már komolyabb problémákkal is számolhat, amelyhez már valóban szakember segítségére lenne szüksége.

Önbizalomhiány ellen javallt: önbizalom tréning

Az PUA.HU önbizalomfejlesztő tréning azonban nemcsak azoknak az életébe hozna gyökeres változást, akik már súlyosabb pszichés problémákkal küzdenek, hanem azoknak is, akik egyszerűen valamiért nem elégedettek önmagukkal és nem érzik jól magukat a saját bőrükben. Lehetnek sikeresek, diplomások, jól fizető, nívós állást betöltők, szerető családdal, hobbikkal… és mégis valami hiányzik: nem tudják magabiztosan kihúzni magukat és jelen lenni.

Egy-egy önbizalom tréning alapja éppen az, hogy az ember közelebb kerülhet önmagához. Ha ismeri saját határait, képességeit, erényeit és gyengeségeit, akkor sokkal pontosabban és céltudatosabban meg tudja becsülni, hogy milyen feladatokra, milyen tervekre van kalibrálva. Hogyan tud cselekvővé válni, hiszen adottságai, tudása erre képessé teszik.

Ha pedig tudatába kerülünk saját potenciális lehetőségeinek, s tisztán látjuk, hogy mi lehető legjobb és a lehető legrosszabb dolog, ami csak történhet, máris sokkal magabiztosabban lehet felvállalni, hogy megéljük saját életünket.

Milyen pluszt ad egy önbizalom tréning a férfiaknak?

Az önismeretei és az önbizalom tréningek gazdaságossági szempontból sem hanyagolható pozitívumokkal rendelkeznek. Hogy miért? Ha pontosabban, precízebben tudom, hogy ki vagyok és meddig terjednek a határaim, illetve képes vagyok reális célokat kitűzni, akkor jóval kevesebb idő, energia, s olykor pénz megy el a kétségbeesésre, döntésképtelenségből adódó vacillálásra, tehát pusztán a passzív, ám ideges vegetálásra.

A vonzó férfiak egyik szembetűnő tulajdonsága, hogy már nincs szükségük az önbizalom tréningekre, hiszen pontosan tudják, hogy önmagukból honnan tudják meríteni a hitet és a bátorságot, hogy cselekvővé váljanak. Legyen szó nőkkel való ismerkedésről vagy munkahelyi előmenetelről, az önbizalommal telt férfiak sokkal hitelesebben kommunikálják a munkára, a helyzetben, a jövőhöz való kompetenciájukat.

Az önbizalom tréning hozadéka, hogy szélesebb perspektívában látjuk a lehetőségeket, milyen megtanulhatjuk, hogy miképp terjeszthetjük belső képességeink és készségeink észlelésének határait: hogy tudjuk, miből gazdálkodunk.

Önbizalom, tudatosság, személyészlelés – vonzó férfi profil 

A pszichológia egyik személyiségészlelési fogalma és jelensége a holdudvar-hatás. Ez röviden annyit jelent, hogy egy tulajdonság alapján előfeltételezünk másokat. Például, ha valaki magas, szőke, kék szemű, akkor feltételezzük, hogy csak tisztességes, becsületes, okos személy lehet.

Ha valaki ápolatlan és sötétebb bőrű, akkor negatív tulajdonságokat aktiválunk még akkor is, ha a valóságban egyetemi docensről van szó.

Épp így van ez az önbizalom és a vonzó férfivá válásban is. Ha egy határozott, önértéktudatát sziklaszilárdan bebetonozott valaki áll velünk szemben, akkor hajlamosabbak vagyunk neki magasabb társadalmi presztízst és nagyobb vonzerőt tulajdonítani, mint annak, aki lehet kedves, rendes, okos, de meghunyászkodva és kéztördelve áll a sarokban.

Az Intenzív Gyakorlati Tréning egyik módszere a tudatosítás: tudatosítani a testet, a hangot, a válaszreakciókat, a viselkedésmódot és ebből kiindulva elérni valami olyat, ami ugyanúgy benned rejlik, de magad számára is kívánatosabb, mint a jelen állapot.

1. önbizalom tréning tipp:

Légy két lábbal a földön – ez az, amikor az emberek hajlamosak túlzottan magabiztossá válni és túlfeszíteni magukat. Győződj meg arról, hogy nem kezdesz el élvezkedni a megkezdett tudáson csak csupán magáért az élvezetért…

Amíg elegendő mértékben terheled magad, de nem túlzottan, azt fogod találni, hogy az önbizalmad roham léptekkel nő és mi több,te magad hoztad létre ezt az önbizalmat, mert te voltál az, aki megtett mindent, hogy sikeres legyen! A célok kitűzése az vitathatatlanul a legfontosabb készség, amit megtanulhatsz arra, hogy fejleszd az önbizalmadat.

Kettes lépés: Elindulás

Ez az, ahol elindulsz, még ha csak lassan is, de a célod felé törekedve. A helyes dolgok megtételével és kicsi, könnyű nyereségek elkezdésével rá fogod magad helyezni a sikerre vezető ösvényre és így elkezd kiépülni az önbizalmat, ami ezzel jár.

Építsd fel azt a tudást, ami szükséges a sikerhez:

Nézd meg a céljaidat, és azonosítsd azokat a készségeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy elérd ezeket! Aztán nézd meg, hogy hogyan tudod megszerezni ezeket a készségeket magabiztosan és jól!

Indíts kis célokkal, és érd el őket!

Kezdjél nagyon kicsit célokkal, amelyeket azonosítottál az egyes lépésben. Vedd fel azt a szokást, hogy kitűzöd őket, eléred őket, és megünnepled azokat, hogy elérted őket. Ezen a szinten még ne alkossál különösen kihívást jelentő célokat, csak szokd meg azt, hogy eléred őket, megünnepled ezeket és lépésenként kezdd el felhalmozni a sikereket!

Tartsd a gondolkodásodat folyamatosan rendben

A pozitív gondolkodást ünnepeld meg és élvezd a sikert és ragaszkodj keményen azokhoz a mentális képmásokhoz. Használhatsz egy olyan technikát is, mint a „Treasure mapping” (kb. álomkönyv), hogy a vizualizációidat még erősebbé tegyed.

Másrészről tanuld meg a kudarc kezelését. Fogadd el azt, hogy hibák történnek, amikor megpróbálsz valami újat. Tulajdonképpen ha elsajátítod azt a szokást, hogy a hibákat egy tanulási folyamat részének tekinted, akkor (szinte) azonnal pozitív fényben láthatod ezeket. Végül is sokat elmond az a mondás, hogy „Ami nem öl meg, az erősebbé tesz!”

Hármas lépés: Gyorsítás a siker felé

Ennél a szakasznál azt fogod érezni, hogy az önbizalmad nő. Ekkorra már befejezted azokat a tanfolyamokat, amelyeket elkezdtél a kettes lépésben és elég sikered lesz, amit megünnepelhetsz.

Ez az időszak, amikor el kell kezdened a határaidat feszegetni. Tedd a célokat egy kicsit nagyobbá, és a kihívásokat egy kicsit keményebbé. Növeld meg az elkötelezettséged mértékét, és terjeszd ki a készségeidet, amelyeket már kipróbáltál új, de ezekhez szorosan kapcsolódó területekre.