Szeretkezés

Az együttlét csúcsa a szeretkezés

Nyelvünkben megannyi kifejezés rejlik a lényeg megragadására. De vajon ugyanarról beszélünk? Látszólag a nemi élet tettlegességig fajult fő tevékenységéről van szó, az aktusról és annak körülményeiről, lépcsőfokairól. De vajon, ha szeretkezésről, szexelésről, kufircolásról, pettingről, szerelmeskedésről, játszadozásról, és a többiről beszélünk, akkor ugyanarra gondolunk? A szeretkezés miben más vagy miben több (ha több) egy egyszerű nemi aktusnál. Az együttlét szavunk vajon még milyen többletjelentést hordoz magában? Tehát hogyan kell szeretkezni?

Az igazán jó szeretkezés több mint egyszerű testi gyönyörszerzés

Miben több? Az érzelemben. Szeretkezni azok szoktak, akik nemcsak testileg, de emocionálisan (és intellektuálisan) is vonzódnak egymáshoz, ezzel több szinten is kinyitva a lehetőséget a mindent elsöprő örömöknek. Egy szeretkezés tehát nem azt jelenti, hogy szó szerint magadévá teszel egy szimpatikus, vonzó csajt. A szeretkezés előkészítése korábban kezdődik, de hol? A romantikus vacsoránál? Az ismerkedésben a vonzalomkeltés szakaszánál? Az udvarlásban és bókolásban? Biztos, hogy ezek is elhanyagolhatatlan feltételei annak, hogy lesz-e egyáltalán együttlét, vagy sem. De ha már előtted terül el a lehetőség, hogy kettesben töltötök egy romantikus estét aktuálisan álmaid asszonyával, akkor a hangulat megteremtése fokozza a vágyat.

A forró flört, a csókok az előjátékig hevítenek. Ahhoz, hogy a szeretkezés emlékezetes legyen és érzelmileg is kielégítsen, meg kell teremteni a biztonságot, a bensőségességet, amiben te is és a lány is feloldódhattok, megnyílhattok. Legyen szó valós aktusról vagy csak pettingről a szeretkezésben, gátlásokkal telt feszültségben csak a gondokkal és a lányok esetében még előbukkanó könnyekkel is meg kell küzdeni. A jó szeretkezésre is idő kell. Idő, amíg összecsiszolódtok, de idő az aktuális együttlétre, amikor elő- és utójátékkal lehet még emlékezetesebbé tenni az örömszerzést. A szexuális harmóniának kell meglennie kettőtök között ahhoz, hogy az örömszerzés valóban gyönyörteljes legyen. Ez pedig azt az őszinte kommunikációt jelenti, ami egy hosszú távra tervezett kapcsolatnak alfája és omegája.

Szeretkezés célja

A szeretkezésben nem azon van a hangsúly, hogy sikerült-e elmenni vagy sem, hanem, hogy megvolt-e az a bizonyos megélt feloldódás az egymástól kapott gyönyörben. Ha valami probléma van, feszültség, azt egy jó szeretkezéssel is fel lehet oldani – de csak miután a test nyelvén túl szavakkal is megbeszéltétek. A nemi élet egy társasjáték, amit ketten játszhatnak. A jó szerelmi játékhoz pedig nem árt, ha mindkét fél teljes odaadással játssza őszintén a maga szerepét. Mert a szeretkezés társasjátéka nem mindig problémamentes. Férfiak merevedési zavarai, korai magömlés, a nők örömszerzésének gyengesége vagy ritkasága komoly árnyékot vet már a szeretkezés lehetőségére is. Ezeknek csak részben áll a hátterében fiziológiai ok, legtöbbször egy beszélgetéssel és egy érzelmekből táplálkozó szeretkezésben, türelemmel és a másik iránti figyelemmel megoldhatóak.

Fontos tehát a félreértéstől mentes kommunikáció. Az, hogy amit érzünk, amire vágyunk, amilyen kívánságaink vagy igényeink lennének a szeretkezéssel és a párkapcsolatunkkal kapcsolatban, azokra megtaláljuk a megfelelő kifejezési formát. Nem kell hát azt gondolni, hogy az érzelmekről, vágyakról beszélni férfiatlan. A nők többsége kifejezetten vonzónak találja, ha a számukra biztonságot nyújtó Férfiről bebizonyosodik, hogy érzékeny lény, aki ha kell erővel ragad meg, ha kell gyengéden cirógat. (A jó szeretkezéshez tehát tudni illik, hogyan lehet jól kezelni a nőket, hogy az mindenkinek különösen jó élmény legyen.) A szeretkezésről sem szavakban, hanem tettekben kellene beszélni. Hogyan legyen jó a szeretkezés? A kapcsolat elején vagy akár egy régóta tartó párkapcsolatban? Hogyan lehet elkerülni a befásulást? Fantáziával.

Szeretkezés technikája

Terjedelmi korlátok miatt felsorolhatatlan azoknak a pózoknak a száma, amelyekkel frissességet és játékosságot lehet csempészni a szeretkezésbe. És akkor még azok benne sincsenek, amelyeket magatok ízlésére formáltok, hogy változatossá tegyétek együttléteiteket. A helyszínnel is lehet variálni, és azzal is, hogy mennyire spontán engedtek szabad utat a megjelenő vágyaknak. Mennyire tudatos és mennyire ösztönös, spontán egy szeretkezés? A hirtelen felindulásból elkövetett szeretkezés műfajából fakadóan kéjhozó. De egy előre megtervezett gyertyafényes estén, amikor párodat érzéki erotikus masszázzsal kényezteted, ugyanúgy alternatívát kanál a “hogyan legyen jó a szeretkezés” kérdésre. A szeretkezésre nem lehet azt mondani, hogy csak szex és más semmi.

Intenzív gyakorlati tréning
2019.03.02.