Társalgási jártasságok

Legyél felkészülve arra, hogy ne csak egy témáról tudj beszélni

Amikor sokféle témáról beszélsz, akkor kevesebb a kockázata annak, hogy unatkozni fognak ez egyiknél, amire éppen koncentrálsz.

Azt mondják, a nők általánosságban kreatívabbak a férfiaknák. A férfiakról általánosan úgy tartják, hogy lineárisan gondolkodnak. Az egyik gondolatot logikusan követi egy másik, s ha nincs semmi, ami az előző gondolathoz logikusan kapcsolódna, akkor a beszélgetés meghal. A nőknek megvan a képessége, hogy „órákon át csevegjenek”, de amikor megkérdezem a barátnőmet, vagy az édesanyámat, hogy miről beszélgettek 2 órával ezelőtt, azt mondják: „Igazából semmiről, csak csevegtünk.”

Társalgási jártasságok, beszélni a semmiről

Valójában ez mit jelent? Hogyan tudsz a semmiről beszélni?

A férfiak ezt „töltelék beszélgetésnek”, „alkalmi csevejnek”, „pletykálkodásnak” nevezik. Számunkra ez fájdalmas és nem úgy tűnik, hogy a céljainkat szolgálná. Nekünk van egy elképzelésünk, amit eredményesen és hatékonyan akarunk közölni, s ezzel a dolgunk el is van végezve. A nőknek egy társasági környezetben semmilyen meghatározott témájuk sincs, amit közölhetnének, inkább az érzelmeikre figyelnek, s akármiről elbeszélgetnek, ami illeszkedik abban az adott pillanatban az érzelmeikhez.

Ha nyugtalanok, akkor arról a bizonyos munkahelyi kollegáról fognak beszélgetni, ha bizonytalanok, akkor arról, hogy mennyire „féltékenyek a pasijaik női ismerőseire”, s ha nagyon vágynak egy társra, akkor pedig arról, hogy milyen remek randiban volt részük egy éve „Ferivel, az alsótekeresi cukrásszal.”

Csajozási beszélgetés művészete – nem csak művészlelkeknek!

Ezért tudnak a művészek, zenészek, írók, de még a vállalkozók is természetüknél fogva könnyen párt találni. Az agyuk közelebbi kapcsolatban van a nőkével, mert kreatívak. Nem lineáris módon gondolkodnak, mint a legtöbb férfi, inkább szabadon áramlanak a gondolataik a fejükben készen arra, hogy bármikor hozzájuk férjenek. Az ilyen típusú férfiak nem követik a logikai sorrendet a társalgási események terén, amint egy új gondolat bontakozik ki az elméjükben, kimondják, annak ellenére, hogy mennyire elvonatkoztatott kapcsolatban áll a jelenlegi, vagy megelőző témával.

Csak mert te nem vagy egyike ezeknek a fickóknak, még nem jelenti azt, hogy hiányozna belőled a kreativitás képessége a társalgások terén, mint ahogy arról is biztosíthatlak, hogy ezek a fajta beszélgetések ugyanolyanok, mint amilyeneket a testvéreiddel, vagy a legrégebbi barátaiddal folytatsz. Nem gondolkodsz, csak beszélsz.

Például a random sms sikere is ezen a látszólag minden logikát csevejelven alapul!

Tanuld meg kiélni szóban és írásban kreativitásodat, legyél felszabadult és gondolkodj érzelmi oldalról. Erre rengeteg példát hozunk a PUA Egyetemen! Részletek »itt«.