Változás

Változni nem könnyű. A csajozás sem az elején. Ha olyan könnyű lenne, akkor bárki bármivé változhatna napok, órák akár percek alatt. De egyet tudnod kell, bármilyen értékről legyen szó, az csak hosszú távon érhető el.

Lehetsz hirtelen király, mert véletlenül pont úgy találtad el a labdát, hogy gól lett, vagy éppen jól tippeltél egy Quiz játékban, de az sem az igazi focitudásodat sem műveltségedet nem tükrözi.

Bármilyen változás hosszú ideig tart. Emberek nagy része ezt nem képes felfogni. Azt sem értik meg például, hogy ha betegek lesznek, az mögött valamilyen lelki betegség áll. Pl: stresszes életmódot folytatnak, nem öltöznek fel rendesen, agyondolgozzák magukat, egészségtelenül étkeznek stb. És mikor megbetegednek, elmennek az orvoshoz, hogy írjon fel nekik valami gyógyszert, amitől egy nap alatt meggyógyulnak. És akkor csodálkoznak, hogy betegek lesznek ismét, vagy hogy a gyógyszer nem használ.

Minden külső ok és hiba keresés céltalan.

A probléma megoldását mindig önmagadon belül fogod megtalálni. Minnél jobban akarsz bármilyen nehézséget másra kenni, és magadat egy áldozatnak tartani, annál messzebbre kerülsz a probléma megoldásától.

Mi kell a változáshoz?

AKARAT! Akarnod kell teljes szíveddel és éneddel, hogy változz, hogy valami újat tapasztalj meg. Az emberek 80%-ának nincsen meg az akarata, hogy változtasson. Inkább élik tovább unalmas és boldogtalan életüket, csak hogy ne kelljen a felelősséget felvállalni. Mert mire keni a legtöbb ember a szerencsétlenségét? – ” rosszak a génjeim, sajnos ezt örököltem a szüleimtől”, „szegények voltunk mindig is, azok is maradunk”, csinálom a diétát, csak 5x eszek naponta csokit mégsem tudok lefogyni”, „a főnököm az oka mindennek”, „kihasználnak az emberek”, „én mindent odaadtam neki, de ő még többet akart” stb.

Az emberek nagy része egy külső okot keres magának, amivel mindent meg tud magyarázni, hogy miért történt és történik vele.

Minden változás egy beismeréssel kezdődik. Elismered és elfogadod azt a tényt, hogy most ebben a pillanatban ki és mi vagy. Milyen adottságokkal és képességekkel rendelkezel és hogy ezekről jórészt CSAK TE tehetsz! Ennek vannak mélyebb metafizikai gyökerei, azokba most nem akarok belemenni. DE ha rossz állásod van, akkor te vagy az, aki mégsem keres másikat, ha nem beszélsz nyelveket, akkor te voltál és vagy az aki nem akart igazán.

A vonzás törvénye szerint, bármit akarsz, bármit, akkor az univerzum törvényei szerint megteremtődik a lehetőség, hogy végrehajthasd célod.

A Biblia is megírta már évezrek óta: „Kopogtass és megnyittatik”. ” Aki keres, az talál”. „Segíts magadon, és az Isten is megsegít”.

A kezdőlépést mindig magadnak kell majd megtenned! Senki sem képes rá, és nem is fogja megtenni helyetted!

Mi kell még a változáshoz?

KITARTÁS! Másik égető probléma, hogy az emberek nagy része feladja tervét az első nehézségnél és kudarcnál. Azt nem értik meg, hogy minden akadály azért áll az utunkba, hogy valami újat tanuljunk és tapasztaljunk meg. A sikerből nem sokat tanul az ember. Általában a legsikeresebb emberek mentek át a legtöbb kudarcon. A kudarc és a siker mértéke az egész folyamatot nézve egyensúlyban áll mint minden más az univerzumban.